Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:58
Abonamente
 
 
 

Actualitate 30 Iulie 2018, ora 12:07

Donald Trump susține a avut o relație de afaceri "foarte neplăcută și conflictuală" cu procurorul special Mueller

Marime Font

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat că a avut o relaţie de afaceri "foarte neplăcută şi conflictuală" cu Robert Mueller, procurorul special ce coordonează anchetele privind ingerinţele Rusiei în campania electorală, acuzându-l că este în conflict de interese în privinţa acestei anchete.

"Va dezvălui vreodată Robert Mueller conflictele sale de interese în privinţa preşedintelui Trump, inclusiv faptul că am avut o relaţie de afaceri foarte neplăcută & conflictuală, l-am refuzat de la şefia FBI (cu o zi înainte să fie numit procuror special), iar Comey este prietenul său apropiat", susţine Donald Trump într-un mesaj postat duminică pe Twitter.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.Oficiali de la Casa Albă au sugerat în ultimele luni că preşedintele Donald Trump ar putea să îl demită pe procurorul special Robert Mueller.

În ianuarie, cotidianul The New York Times a relatat că Trump a încercat să-l demită pe Mueller, în iunie 2017, pe baza unor presupuse conflicte de interese, informează publicaţia The Hill pe pagina electronică.

Potrivit The New York Times, preşedintele SUA ar fi indicat trei presupuse conflicte de interese care l-ar descalifica pe Mueller, anume: o dispută privind tarifele la National Golf Club din Virginia, proprietate deţinută de Trump, interviul pentru postul de director FBI înainte de numirea sa ca procuror special şi fapul că a fost angajat la o firmă de avocatură care îl reprezintă pe ginerele lui Trump, Jared Kushner.

Preşedintele SUA ar fi renunţat la această intenţie după ce un consilier de la Casa Albă, Don McGhan a refuzat să îndeplinească cererea lui Trump şi ar fi ameninţat că demisionează.

Donald Trump l-a demis în mai 2017 pe James Comey, directorul FBI, deoarece ar fi gestionat în mod inadecvat investigaţia în cazul serverului de email privat utilizat de Hillary Clinton. Comey a devenit ulterior un critic fervent al preşedintelui SUA.

Sursa: mediafax.ro 
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md