Soroca

Donaţie de carte românească pentru elevii din Voloviţa

Manualele şi cărţile de literatură, istorie, cultură au completat biblioteca şcolii, care demult nu mai achiziţionase nicio carte. Gestul e cu atât mai semnificativ, cu cât vine de peste Prut. Elevi şi profesori de la colegiul ”B.P. Haşdeu” din Buzău, autorii donaţiei, au fost şi ei prezenţi la festivitatea organizată la Voloviţa cu această ocazie.

În prezent fondul de carte al gimnaziului „Alexandru Lupaşcu” include peste 7000 de volume – literatură artistică şi publicaţii seriale, manuale. O bună parte din cărţi o constituie donaţiile din 2002, venite tot din România. „Darul celor de la Buzău, indiscutabil este un mare ajutor pentru noi. Am văzut în listele prezentate multe cărţi pentru elevii claselor mai mici, pentru care era foarte puţină literatură, cred că acum se vor bucura mult” ne-a spus Valentina Galuzinschi, bibliotecară la gimnaziul din Voloviţa.

Legăturile culturale şi sufleteşti între elevii din Buzău şi cei din Soroca există de mai mulţi ani. O altă acţiune de donaţie de carte tinerii studioşi din Buzău au organizat-o anul trecut pentru elevii Liceului „Grigore Vieru” din comuna Vasilcău. „Ne-am propus să dotăm, de data asta, şcoala din Voloviţa, pentru ca aceşti copii să fie mai informaţi în toate domeniile şi să devină cetăţeni activi ai R. Moldova”, a opinat Mihail Milea, preot şi profesor din România.

Donaţia face parte din campania „Carte pentru Basarabia” desfăşurată de elevii din România.

Tatiana Zabulica, Soroca
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *