Actualitate

Donatie ORANGE pentru copiii cu dizabilitati

Compania ORANGE, lider al telefoniei mobile din RM, a initiat, recent, un Program de parteneriat cu Centrul de reabilitare pentru copiii cu handicap sever al aparatului locomotor din Chisinau. Programul prevede organizarea unor actiuni de sustinere a acestei categorii de copii, in vederea reabilitarii si integrarii acestora in societate, in conditii egale cu ale semenilor lor.

Prima donatie ORANGE pentru copiii cu dizabilitati s-a desfasurat intr-o atmosfera de sarbatoare, cu prezenta micutilor si a parintilor lor, dar si a unor factori responsabili de la Ministerul Sanatatii si Protectiei Sociale. Compania i-a bucurat pentru inceput cu un dar deosebit, pe care si-l doreste orice copil – mai multe papusi Cleopatra Stratan si un set de televizoare plasma si home cinema, ca suport informational important pentru parinti si distractiv pentru copii. Cornelia Grosu, directoarea Centrului de reabilitare pentru copii cu handicap sever al aparatului locomotor, s-a aratat satisfacuta de semnarea acordului de parteneriat cu ORANGE. Ea a mentionat ca evenimentul este abia un inceput de colaborare cu agentii economici. „Suntem convinsi ca la acest proiect vor adera si alte companii. Sa incercam impreuna sa facem mai mult pentru copiii nostri. Sa le oferim o sansa pentru o viata mai buna”, a spus Cornelia Grosu.
Atragerea de fonduri din partea comunitatii de afaceri, prestarea de servicii, asistenta tehnica, actiunile de sprijinire a copiilor cu nevoi speciale si a familiilor acestora sunt obiectivele esentiale ale programului ORANGE si a Centrului pentru copiii cu handicap.

Ludmila Climoc, directoarea ORANGE: „Pe viitor vom aduce si mai multe cadouri”
ORANGE a lansat in ultimii ani programe pentru sustinerea copiilor cu dizabilitati din tara noastra. „Acordul nostru este unul de lunga durata si o urmatoare donatie a ORANGE va fi un microbuz pentru transportarea micutilor la centru si acasa. ORANGE are o traditie de a investi masiv in proiecte de educatie si de sprijinire a copiilor cu dizabilitati. Credem ca, odata cu semnarea acestui acord, asiguram o continuitate a actiunilor noastre. Copiii sunt viitorul tarii si in situatia aceasta au nevoie de ajutorul nostru. Speram ca le vom oferi un viitor mai stabil. Vom veni cu mai multe surprize”, a mentionat Ludmila Climoc. Cu acest prilej, ea a facut un apel catre agentii economici sa se alature initiativei ORANGE in programul de sustinere a institutiei in cauza.
Centrul de reabilitare pentru copiii cu handicap sever al aparatului locomotor are profil psihoneurologic si are drept scop recuperarea medico-psihosociala a copiilor cu dizabilitati. A fost deschis in mai 2008, in conditiile in care in RM numerosi copii cu nevoi speciale necesita tratamente recuperatorii. Pana atunci, mii de parinti erau nevoiti sa se deplaseze cu micutii lor in acest scop peste hotare. „Acum toti copiii cu dizabilitati (de la nastere pana la 18 ani) au posibilitatea sa urmeze o cura de tratament recuperator specializat gratuit in centrul nostru. Totusi, solicitam ajutorul comunitatii de business din republica si de peste hotare ajutorul pentru a ne mentine functionala institutia”, a relatat directoarea Cornelia Grosu.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *