Actualitate

Donaţii din partea Ambasadei Germaniei pentru poliţia moldovenească

Totodată, cu sprijinul Ambasadei a fost inaugurat şi un Centru Mobil al Siguranţei Rutiere. În cadrul centrului va fi posibilă învăţarea interactivă a regulilor circulaţiei rutiere, întrucât centrul este dotat cu toate cele necesare simulării unei situaţii rutiere din viaţa reală, transmite IPN.

Centrul mobil reprezintă un instrument inovativ pentru poliţia din Republica Moldova şi abordează cultivarea deprinderilor inteligente în rândurile viitorilor conducători auto, începând cu vârsta preşcolară. Prin intermediul centrului, oamenii legii vor promova formarea deprinderilor practice în rândurile copiilor, prin prisma studierii pachetului de reguli ale siguranţei rutiere.

Într-un comunicat de presă al Inspectoratului se menţionează că proiectul, în valoare de 145 de mii de euro, vine să susţină activitatea de prevenire a poliţiei din Moldova, având la bază principiile şi standardele europene.

Ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, a declarat că securitatea rutieră este una din priorităţile ministerului şi inspectoratului, iar fără o dotare corespunzătoare, acest lucru este foarte greu de realizat. „Echipamentul donat astăzi va consolida şi fortifica considerabil capacităţile poliţiei de a preveni şi combate fenomeneleşi evenimentele rutiere, inclusiv prin educare şi informare”, a menţionat ministrul Alexandru Jizdan.

De mai bine de doi ani, Ambasada Germaniei la Chişinău susţine dezvoltarea continuă şi consolidarea capacităţilor profesionale ale poliţiei naţionale. În anul 2014, oficialii germani au donat poliţiei primul Centru Mobil de Prevenire. Datorită acestui centru, până în prezent au fost informaţi peste 45 de mii de copii şi adulţi despre drepturile şi obligaţiile de cetăţean, modalitatea de colaborare cu poliţia şi accesarea serviciilor poliţiei etc.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *