Astăzi 18 Martie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 14:24
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Externe 4 Februarie 2016, ora 17:55

Donatorii oferă miliarde de dolari pentru victimele războiului civil din Siria

Marime Font

Miliarde de dolari au fost donați ca să ușureze situația sirienilor afectați de conflictul din Siria care durează de cinci ani.

La o conferință a donatorilor care a avut loc la Londra unde au participat zeci de țări care s-au angajat să contribuie la colectarea sumei de nouă miliarde de dolari. Uniunea Europeană a promis să contribuie cu peste trei miliarde de euro.

David Cameron, primul ministru al Mării Britanii a declarat la conferință că „există un deficit critic în acordarea ajutorului de salvare”.Ahmet Davutoglu a anunțat că aproape 70 de mii de sirieni au fugit de bombardamente din orașe și se îndreaptă acum spre Turcia, scrie Reuters.

60 de țări au fost prezente la conferință, inclusiv și 30 de lideri mondiali. Ei toți au scopul de a ajuta 4,6 milioane de refugiați și 13, 5 milioane de oameni care au nevoie de asistentă umanitară care încă se află pe teritoriul Siriei.

Atât David Cameron, cât și Ban Ki-moon au vorbit despre necesitatea ca copii refugiaților sirieni să primească educația necesară.

Alte țări care s-au angajat că ajute refugiații sunt Germania cu 2,6 miliarde de dolari, Marea Britani cu 1,7 miliarde de dolari, Franța cu un miliard de dolari și câte 925 de milioane de dolari de la SUA, Australia, Belgia, Italia, Polonia, Japonia, EAU, Austria, Elveția, Estonia, Danemarca și Finlanda.

TIMPUL.MD

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 14 Martie 2018, de Moni Stănilă

Biserica în dialog (?)

Duminică m-am întristat foarte tare. Uitându-mă la un program de știri, cu speranța că în weekend toate sunt bune și frumoase, dacă tot era duminica Sfântului Grigore Palama, a luminii necreate, văd un circ fără pâine, dar cu televiziune, în fața bisericii din Dereneu,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Moni Stănilă

„Lumea mea este în flăcări”

„Lumea mea este în flăcări” este ultimul vers din volumul de poezie al poetului flamand Michaël Vandebril (n. 1972), New romantics, tradus de Doina Ioanid și Jan H. Mysjkin și publicat de editura Arc în această lună, vers care surprinde perfect starea indusă de lecturarea cărții.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Dan Nicu

Parlamentarii de la Chişinău, antiromâni prin absenţă

În an de Centenar al Marii Uniri din 1918, există în ambele state româneşti o societate care, prin diferite manifestări, sărbătoreşte marele eveniment de acum un secol.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Martie 2018, de Moni Stănilă

Panoul de onoare

Săptămânile trecute v-am vorbit despre „panoul rușinii”, acele reclame uriașe în care așa-zișii oameni simpli își manifestă susținerea față de un politician sau altul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 Martie 2018, de George Simion

NU E ACUM MOMENTUL!

Dragi Tovarăși și pretini, galeria intelectualilor și politicienilor de vază care ne spun că nu este acum momentul Unirii s-a întregit cu o nouă figură hâdă. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul