Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Externe 4 Februarie 2016, ora 17:55

Donatorii oferă miliarde de dolari pentru victimele războiului civil din Siria

Marime Font

Miliarde de dolari au fost donați ca să ușureze situația sirienilor afectați de conflictul din Siria care durează de cinci ani.

La o conferință a donatorilor care a avut loc la Londra unde au participat zeci de țări care s-au angajat să contribuie la colectarea sumei de nouă miliarde de dolari. Uniunea Europeană a promis să contribuie cu peste trei miliarde de euro.

David Cameron, primul ministru al Mării Britanii a declarat la conferință că „există un deficit critic în acordarea ajutorului de salvare”.Ahmet Davutoglu a anunțat că aproape 70 de mii de sirieni au fugit de bombardamente din orașe și se îndreaptă acum spre Turcia, scrie Reuters.

60 de țări au fost prezente la conferință, inclusiv și 30 de lideri mondiali. Ei toți au scopul de a ajuta 4,6 milioane de refugiați și 13, 5 milioane de oameni care au nevoie de asistentă umanitară care încă se află pe teritoriul Siriei.

Atât David Cameron, cât și Ban Ki-moon au vorbit despre necesitatea ca copii refugiaților sirieni să primească educația necesară.

Alte țări care s-au angajat că ajute refugiații sunt Germania cu 2,6 miliarde de dolari, Marea Britani cu 1,7 miliarde de dolari, Franța cu un miliard de dolari și câte 925 de milioane de dolari de la SUA, Australia, Belgia, Italia, Polonia, Japonia, EAU, Austria, Elveția, Estonia, Danemarca și Finlanda.

TIMPUL.MD

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul