Actualitate

Donează bunuri pentru a face un copil mai fericit!

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei lansează o campanie de colectare de bunuri pentru ajutorarea mamelor solitare asistate în cadrul Centrului Maternal „În brațele mamei” și Casa Maria. Vezi care este lista cu nevoi și, în perioada 1-14 februarie, decide tu ce bunuri poți dona pentru a menține un mediu prielnic pentru dezvoltarea și creșterea unui copil. Sunt mame solitare din familii sociale vulnerabile care au curajul să-și păstreze copilul aproape indiferent de La Centrul Maternal „În brațele mamei” sunt găzduite în prezent nouă cupluri mamă-copil. Sunt mame care ajung aici în ultimul trimestru de sarcină, mame orfane sau din familii social-vulnerabile care erau la un pas de a-și abandona copilul. Sau, mame din aceeași categorie socială care realizau că au multe lipsuri, dar au ținut din toată inima să-și păstreze copilul aproape.

Aici, la Centrul Maternal al Misiunii Sociale Diaconia mamele solitare găsesc sprijinul necesar. Timp de până la un an de zile, echipa multidisciplinară oferă asistență acestor mame solitare: educație financiară, moral-spirituală, asistență psihologică. Scopul echipei este de a asigura fiecărui copil
dreptul de a crește în familie. Asistența oferită cuplurilor mamă-copil este pentru acestea complet Unele beneficiare pleacă acasă după câteva luni, timp în care a fost restabilită legătura cu familia care acceptat mama cu copilul. Altele, care nu au unde merge, sunt cazate la Casa Maria.

Cel de-al doilea proiect pentru care Diaconia adună donații, este așezământul Casa Maria. Casa Maria este un proiect de tranziție între Centrul Maternal „În brațele mamei”, unde asistența este complet gratuită, și o autonomie totală a mamelor. În cadrul proiectului Casa Maria sunt asistate mame care au
dat dovadă de responsabilitate față de copil și mame care nu au unde merge după un an de zile de asistență complet gratuită. Mamele solitare achită doar serviciile comunale și propria întreținere, acestea fiind scutite de necesitatea de a achita prețul pentru gazdă.

La început de 2016, echipa a întocmit o listă cu nevoi – lucruri necesare mamelor pentru un trai decent. Acestea sunt lucrurile necesare:

Cuptor cu microunde – 1

Televizor – 1

Perne – 10

Plapume – 10

Cărucioare pentru copii – 2

Scaune pentru maturi – 20

Mese pentru călcat – 2

Scaune pentru copii – 6

Premergătoare – 2

În achiziționarea anumitor lucruri este nevoie și de implicarea fiecăruia dintre noi.

Misiunea Socială Diaconia te invită să faci o revizie. O a doua viață pentru lucrurile tale nu e un mit, ci o speranță pentru cineva. Sau, poți veni cu o donație de lucruri noi.Caută în lucruri, contactează-ne și scrie-ne ce poți tu dona pentru a face un copil mai fericit!

Tel: 022- 46-32-28 sau 068089865

Sau ne găsiți pe adresa str. Criuleni 22, Chișinău.

Detalii despre Misiunea Socială Diaconia AICI sau pe pagina de facebook a organizației.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *