Actualitate

Dorin Chirtoacă a primit încă 30 de zile de arest sub control judiciar

Potrivit hotărârii instanței, în următoarea lună, edilul nu va putea părăsi teritoriul municipiului Chișinău.

Procurorul de caz, Dumitru Robu, a declarat că „temeiurile care au stat la baza aplicării arestului preventiv și-au păstrat actualitatea, întrucât persistă riscul intimidării martorilor și împiedicarea bunei desfășurări a anchetei”.

Dorin Chirtoacă a fost prezent la ședința de judecată. În urma pronunțării hotărârii, acesta a declarat că „decizia instanței ar fi lipsită de sens”. „Îmi pare rău că se acționează în așa mod. Am încercat să dovedim că solicitarea prelungirii măsurii de arest nu are temei, mai ales că acest fapt tergiversează procesul”, a spus Chirtoacă.

Primarul Chișinăului a fost reţinut la finele lunii mai, anul trecut, fiind bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată. Totodată, procurorii anticorupție au anunțat la finele lunii august 2017 că edilul este cercetat într-o nouă cauză penală, în care este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu într-un dosar privind schimbarea modului de executare a titlurilor de acordare a spațiului locativ în capitală. Dorin Chirtoacă respinge acuzațiile și pledează nevinovat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *