Chișinău

Dorin Chirtoacă la desfundarea Gării Feroviare: Dacă nu noi, atunci cine ?

La evenimentul de lansare a lucrărilor au participat primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, directorul interimar al Întreprinderii de Stat ,,Căile Ferate”, Sergiu Tomşa și managerul de proiect, Constanța Olaru.

Dorin Chirtoacă și-a pus din nou casca, a încălțat cizmele și împreună cu alți muncitori au străbătut întregul canal pluvial din zona Gării Feroviare. Potrivit edilului, mirosul urât din această zonă va dispărea în luna noiembrie, când se vor finaliza lucrările de curățare a canalelor existente și construcția altor canale.

,,Începem cu reparația celui mare tronson, care nu a fost curățat de mai bine de 30 de ani. În ceea ce privește alte zone problematice, pas cu pas vom reuși. Dacă nu noi, atunci cine”, a spus Dorin Chirtoacă.

Potrivit managerului de proiect, Constanța Olaru, costul lucrărilor este estimat la 1,1 milioane de euro, dintre care 10% este contribuția Primăriei municipiului Chișinău, iar 5 milioane de lei au fost oferiți de Întreprinderea ,,Căile Ferate”. Grantul de un milion de euro a fost acordat de Uniunea Europeană, după ce primăria Chișinău a câștigat un proiect, la licitație participând mai multe țări din Africa și America de Sud. 

Sursa: Arena.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *