Timpul Liber

Dorinţe la feminin şi masculin

Femeile se aşteaptă ca bărbatul să fie angajat (97%), să fie de succes (96%), inteligent (93%), loial (92%), independent (89%) şi, în plus, tandru (87%) şi sensibil (81%). La fel de multe femei (81%) ar dori, de asemenea, ca bărbaţii lor să fie înstăriţi financiar. Pentru comparaţie, este mai puţin important deseori pentru femei ca bărbaţii să arate bine (79%) sau să fie capabili să gătească bine (69%). Se pare că femeile continuă să caute clasicul bărbat – cel care asigură traiul, dar dotat şi cu inteligenţă emoţională.

Pe de altă, aproape toţi bărbaţii îşi doresc ca femeile lor să fie sensibile şi să dea dovadă de înţelegere, să fie afectuoase şi loiale, dar şi inteligente (98% în fiecare caz). În plus, aproape la fel de mulţi bărbaţi îşi doresc ca femeile lor să fie atractive (95%) şi capabile să gătească bine (93%). Mai puţin important pentru bărbaţi este ca femeile să fie de succes (84%), înstărite financiar (72%), independente (86%) şi să meargă la serviciu (80%).

M-au pus pe gânduri aceste rezultate. Ce fel de egalitate de gender şi feminism? Ce fel de drepturi echitabile, salarii egale, reprezentativitate 50/50 în funcţiile de stat? Dacă omitem aspectele emoţionale şi psihologice, studiul relevă faptul că femeile, şi în secolul XXI, continuă să vadă în bărbatul de lângă ele un finanţator, generator al unui trai confortabil. Iar bărbaţii tot văd în noi un furnizor al mâncării calde şi un educator al viitoarelor generaţii.

Tu ce-ţi doreşti de la un bărbat?

Silvia Ursu
psihologie@timpul.md

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *