Actualitate

Dosar penal de moarte suspectă în cazul femeii care a fost găsită moartă lângă Cheile Tişiţei

Se pare că excursia unde Claudia Malcea, în vârstă de 37 de ani a murit, nu a fost organizată într-un cadru oficial şi a fost o iniţiativă pe reţelele de socializare a unui grup de prieteni şi cunoscuţi.

Anchetatorii încearcă acum să afle amănunte despre grupul de turişti şi au deschis un dosar penal.

„S-a deschis dosar penal pentru moarte suspectă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Surse din rândul anchetatorilor spun că în acest moment al anchetei nu este incriminată o persoană, iar cercetările vizează doar fapta.

La rândul lor, salvamontiştii caracterizează avalanşa produsă în zona Cheile Tişiţei una atipic, produsă la o altitudine joasă.

„Fiind o zi de weekend, în zonă se afla o echipă de salvatori montani ai Serviciului Public Judeţean Salvamont Vrancea ce efectua o patrulare de rutină. Doi salvatori se aflau cu grupul surprins de avalanşă şi au demarat imediat procedurile specifice de salvare. O primă victimă a fost proiectată în albia Tişiţei, fiind imediat recuperată de unul dintre salvatori, fără a prezenta traumatisme. A doua victimă s-a aflat sub un strat gros de zăpadă tot în albia râului şi a fost găsită după mai bine de o oră de căutări.

Pentru aceasta nu s-a mai putut face nimic. Acţiunea a fost sprijinită de forţe ale ISU Vrancea, Jandarmeria Montană Lepşa şi un echipaj SMURD. Evenimentul este unul atipic, fiind produs la o altitudine joasă, aproximativ 600 de metri, într-o zonă împădurită, cu un strat de zăpadă de 10-15 cm. Alunecarea s-a declanşat în zona superioară a versantului şi a continuat până la baza văii, antrenând un strat mic de zăpadă, arbori, vegetaţie şi pietre. Cauzele sunt multiple şi nu ne putem pronunţa cu certitudine asupra acestora. Suprafaţa conului de avalanşă a fost apreciat la câţiva de zeci de metri pătraţi”, arată Salvamont.

Avalanşa s-a produs sâmbătă în rezervaţia Cheile Tişiţei. Apelul la numărul unic de urgenţă a fost făcut la ora 11.44, iar la faţa locului au ajuns numeroşi salvamontişti, jandarmi montani, poliţişti, pompieri şi echipaje de la Ambulanţă.

Căderea de zăpadă a surprins un grup de aproximativ 30 de persoane din Bucureşti.

Claudia Malcea a fost complet acoperită de zăpadă şi a fost găsită o oră mai târziu în albia râului Tişiţa. După ce timp de o oră au făcut manevre de resuscitare, medicii au declarat decesul victimei.

O altă femeie din acelaşi grup a reuşit să se salveze şi a ajuns la spital cu lovituri uşoare la picioare şi la umăr.

Celelalte persoane nu au păţit nimic şi au contribuit la acţiunea de salvare a victimei.

Rezervaţia Cheile Tişiţei este cel mai vizitat obiectiv turistic din Vrancea, cu peste 5.000 de turişti în weekendurile de vară. Traseul turistic este un fost drum forestier dezafectat după inundaţiile din 2005. Acesta porneşte din localitatea Lepşa la 595 metri altitudine, are o lungime de 7 km, o diferenţă de nivel de 150 metri, se parcurge în 2-3 ore şi este considerat un traseu uşor.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *