Social

Dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă în cazul accidentului în lanţ petrecut pe autostrada A2

Reporter: Ciprian Sasu – Kilomterul 67 – Autostrrada A2, sensul de mers spre Constanţa va rămâne probabil marcat cu negru în memoria zecilor de oameni implicaţi în accidentul de ieri dimineaţă. Este locul unde s-a produs prima ciocnire. Şoferul, un instructor auto, a declarat că a redus viteza foarte mult pentru că a intrat într-o zonă cu vizibilitate redusă, numai că a rămas pe banda doi şi nu s-a deplasat pe cea laterală, cum cere legea. Aşa că a fost izbit din spate de o maşină condusă de un şofer nu la fel de prudent. Sunt declaraţii făcute de martori, de cei implicaţi în accident, informaţii analizate acum, în detaliu, de anchetatori. Douăzeci de şoferi au dat deja declaraţii la sediul Poliţiei Autostrăzi.

Acolo au fost duse şi toate cele 32 de autovehicule lovite. De mâine vor fi expertizate tehnic şi se va stabili incluisiv viteza pe care o aveau în momentul accidentului. De altfel, Poliţia Rutieră a spus, încă de ieri, că una dintre cauzele carambolului ar fi faptul că şoferii nu au adaptat voteza la condiţiile de ceaţă densă, cu vizibilitate redusă chiar şi sub 20 de metri, aşa că, rând pe rând, maşinile s-au ciocnit, iar la locul accidentului puteau fi văzute zeci de autovehicule lovite, resturi de caroserie şi scaune rupte. A fost declanşat din nou planul roşude intervenţie şi toate ambulanţele disponibile din Bucureşti şi două judeţe au fost trimise acolo – spuene secretarul de stat Raed Arafat.

Raed Arafat: Mai multe echipaje SMURD au ajuns acolo, inlcusiv o maşină de multiple victime, inclusiv cu un post medical avansat. Deci foarte multe echipaje au ajuns de la ambulanţa SMURD, de la pompieri, inclusiv maşuini de descarcerare.

Reporter: Dintre cei 41 de răniţi, aduşi în Bucuerşti, 22 mai sunt în spitale. Cinci sunt internaţi la spitalul Bagdasar Arseni, doi având traumatism cranio-cerebral şi doi leziuni la coloana vertebrală. La Spitalul Floreasca au mai rămas şase răniţi, doi în stare gravă. Mai sunt persoane rănite în accidentul de ieri al spitalele Pantelimon, Spitalul Elias şi Sfântul Ioan. Potrivit celui mai nou bilanţ, patru persoane au murit în accident. Ulima victimă, o femeie de aproximativ 70 de ani, a încetat din viaţă aseară, la Spitalul de Uregenţă Floreasca din Capitală.

Sursa: rador

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *