Actualitate

Dosarele pentru studii în România pot fi depuse ONLINE

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale de la București, pentru anul universitar 2017 – 2018 candidații pot să aplice pentru un număr nelimitat de universități, domenii și specializări. Anterior aceștia puteau aplica la un singur domeniu, la cel mult trei instituții de învățământ superior.

Pentru depunerea dosarelor nu va mai fi nevoie de deplasare. Actele vor putea fi transmise pe adresa de e-mail stabilită de către instituția de învățământ superior, prin poștă – pe adresa universităților, la târgurile educaționale care vor fi organizate pe teritoriul Republicii Moldova sau la sediile extensiunilor universitare care funcționează pe teritoriul Republicii Moldova.

Tinerii din Republica Moldova mai pot trimite dosarele pe adresa de e-mail dosarerepmold@edu.gov.ro, la Ministerul Educației Naționale, în timp ce candidații din diaspora au la dispoziție adresa dosarerompret@edu.gov.ro sau misiunile diplomatice ale României din străinătate, care vor transmite dosarele la minister și de aici mai departe la instituțiile de învățământ superior dorite. Pe aceleași adrese pot fi solicitate și detalii suplimentare sau clarificări privind procedurile de școlarizare.

În ceea ce privește școlarizarea în învățământul preuniversitar, dosarele cu acte de studii vor fi transmise direct sau prin poștă, în perioada 10 – 17 iulie, fie la Inspectoratul Școlar Județean Iași (ISJ Iași), fie la Ministerul Educației Naționale (MEN). Ulterior MEN va înainta dosarele de candidatură către ISJ Iași, în vederea desfășurării concursului de admitere computerizat. 

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *