Ultima oră

„Dosarul 7 aprilie 2009”, ultimele date de la Procuratura Generală

Printre bănuiţi sunt poliţişti de rând, dar şi foşti conducători din cadrul Ministerului de Interne, inclusiv fostul ministru, Gheorghe Papuc, şi ex-comisarul capitalei, Vladimir Botnari. Totodată, urmărirea penală continuă în cadrul a trei dosare, în care nu sunt date nume concrete, ci se spune doar că sunt cercetaţi „factori de decizie din cadrul a 4 comisariate de poliţie din mun. Chişinău (Comisariatul general de poliţie, comisariatele de poliţie a sectoarelor Ciocana, Buiucani, Centru)”, „persoane cu funcţii de răspundere din cadrul MAI, inclusiv ale BPDS „Fulger””, „colaborator de poliţie BPDS „Fulger””. Într-o altă cauza penală urmărirea penală a fost încetată, pe motiv că victima nu doreşte să depună mărturii, mai anunţă Procuratura Generală.

Comunicatul vorbeşte şi despre cauzele penale intentate împotriva protestatarilor cercetaţi pentru infracţiuni de dezordini în masă, soldate cu devastarea clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei Republicii Moldova, jafuri etc. (art. art. 285, 187 Cod penal). Astfel, Secţia exercitare a urmăririi penale în cauze excepţionale a Procuraturii Generale, a expediat în judecată 10 cauze penale, în privinţa a 11 persoane, inclusiv cu încheierea, în 4 cazuri a acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei.

Totodată, în procuraturile de sector din mun. Chişinău au fost instrumentate 38 de cauze penale împotriva a peste 120 de participanţi la evenimentele din aprilie 2009, inclusiv 25 de minori. Dintre acestea, 13 cauze penale, în care sunt învinuite 19 persoane, au ajuns pe masa judecătorilor, 12 dosare sunt în faza de examinare, în câteva cazuri dosarele au fost recalificate din penale în administrative, iar în restul urmărirea penală a fost încetată.

Vedeţi aici listele complete a cauzelor penale intentate în urma evenimentelor din aprilie 2009.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *