Moldova

Dosarul privind sediul PCRM, amânat

 Judecătoarea Maria Guzun a acceptat amânarea, cerută de reprezentantul comuniştilor, Sergiu Sârbu, care a motivat prin apariţia unui nou intervenient principal în dosar, Guvernul RM. Următoarea şedinţă de judecată a fost fixată pentru 27 iulie, deşi juristul PCRM a solicitat să aibă loc în septembrie, invocând că urmează perioada concediilor.

Şeful OT Chişinău al Cancelariei de Stat, Sergiu Palihovici, a declarat anterior că PCRM a intrat ilegal, fără licitaţie şi contra unei sume derizorii, în posesia celor 28 de ari pe care se înalţă noul sediu al formaţiunii, ca urmare a unor decizii luate cu votul comuniştilor şi creştin-democraţilor din Consiliului Municipal Chişinău. Reclamantul a cerut anularea deciziilor CMC, dar şi punerea sub sechestru a clădirii PCRM, pentru a evita vinderea acesteia. Juristul PCRM, Sergiu Sârbu, declară însă că terenul i-a fost atribuit PCRM absolut legal şi privatizat la fel şi că formaţiunea este dispusă să-şi apere proprietatea chiar şi la CEDO.

TIMPUL a scris că pentru construcţia edificiului din str. Armenească 44/3 PCRM a contractat, în 2006, un credit de 22 milioane de lei de la Banca de Economii, în care statul este acţionar majoritar. Creditul urma să fie rambursat până la 14 iulie 2010.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *