Dosarul procurorului din Florești a fost finalizat

publicat în Bălti pe 3 August 2013, 12:43

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie anunţă despre finalizarea acţiunilor de urmărire penală în privinţa procurorului din Procuratura Floreşti, reţinut, la finele lunii mai, pentru corupere pasivă. 

Respectiva cauză penală a fost declanşată, prin dispozitia Procurorului General, în baza unei plîngeri depuse de către o avocată stagiară.

Potrivit petiţionarei, procurorul i-ar fi extorcat 8 mii de lei pentru a nu deschide dosar penal în privinţa acesteia şi a nu sesiza Uniunea Avocaţilor pe motiv că, fără a avea drept, avocata participa în procese penale. Procurorul a fost reţinut, în flagrant, imediat după primirea banilor.

La demersul Procuraturii Anticorupţie, persoana învinuită a fost suspendată provizoriu din funcţie şi este cercetată în stare de libertate.

Cauza penală a fost expediată pentru examinare în Judecătoria r-lui Floreşti.

Pentru această infracţiune, Codul penal prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii au de a exercita o anumită activitate pe un termen de 3 la 5 ani.