Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 21:21
Abonamente

Actualitate 1 August 2018, ora 14:11

Dosarul Tomograf / Cinci medici au fost plasați în arest preventiv. Ce declară avocații bănuiților

Marime Font

30 de zile de arest pentru şeful secţiei Radiologie a Centrului de Diagnosticare Medicală din Capitală. 

Silviu Condrea este acuzat că este implicat în dosarul "Tomograf" alături de alţi şase medici care luau bani ilegal de la pacienţi. Un doctor este cercetat în libertate pentru că a colaborat cu organul de urmărire penală.

"Instanţa de judecată dispune. Se admite integral demersul procurorului, se aplică faţă de învinuitul Silviu Condrea măsura preventivă de arest pe un termen de 30 de zile."După ce şi-a auzit sentinţa, şeful secţiei Radiologie a Centrului de Diagnosticare Medicală din Capitală a ieşit în grabă din sala de judecată şi a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

"Domnu Condrea două clipe doar. Dumneavoastră vă recunoaşteţi vina?"

Avocaţii lui Condrea spun că acesta nu-şi recunoaste vina şi nu sunt de acord cu decizia instanţei.

"- Dumneavoastra veţi contesta decizia?- Da, desigur."

Un alt medic a primit 25 de zile de arest. Femeia nu a comentat decizia instanţei.

"- De ce sunteţi acuzată?"

Alţi doi medici au primit arest preventiv de 30 de zile şi respectiv 20 de zile de arest.

"În rezultatul deliberării, instanţa de judecată sipune se admite integral demersul procurorului. Se aplică faţă de învinuitul Topchin Alexei măsura preventivă, arestare pentru 30 de zile."

Cel de-al cincilea medic a primit arest la domiciliu.

"Au făcut declaraţii dar nu şi-au recunoscut vinovăţia. Cazul este unul complex, nu se limitează doar la ceea ce este investigat în prezent, ce i s-a incriminat persoanelor care sunt deja atrase în proces. Vor mai fi invitate persoane şi audiate", a spus procurorul în Procuratura Anticorupţie, Dorin Compan.

Aceştia au fost încătuşaţi luni în urma unei operaţiuni desfăşurate de Centrul Naţional Anticorupţie. În urma perchezițiilor, ofițerii CNA au găsit în biroul lui Condrea, dar și în două casete de valori deținute de acesta în băncile din Capitală, dar şi la domiciliul acestuia aproape 270 de mii de euro, în jur de 68 de mii de dolari şi peste 215 mii de lei.

De asemenea, au fost găsiți în jur de 20 de mii de lei în trei birouri ale unor medici vizați în dosar. În total, ofiţerii CNA au ridicat în timpul descinderilor în jur de şapte milioane de lei. Persoanele reţinute sunt cercetate pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă.

Codul penal prevede pentru astfel de infracţiuni pedepse de până la 10 ani de închisoare sau amendă în mărime de până la 400 de mii de lei. 

Sursa: publika.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md