Carte

Două biblioteci în aer liber au fost inaugurate la Soroca

Bibliotecile au fost instalate în parcurile „Mihai Eminescu" și „Grigore Vieru" din oraşul Soroca. Acestea vor fi deschise non-stop. Astfel, oricine poate lua de aici o carte. Deocamdată, sistemul se bazează doar pe încrederea în cititori.

Autorii proiectului speră că oamenii care vor lua acasă o carte, o vor aduce înapoi. Mai mult, ei vor lăsa acolo alta, din biblioteca proprie. „Cărţile pentru biblioteca stradală sunt selectate din tematici variate. Fiecare are posibilitatea să aducă o carte din orice temă pe care doreşte. O aduce aici şi o împarte cu colegi sau prietenii. Totodată, poate să ia şi el o carte ca să o lectureze”, spune Alina Burghelie, studentă.

„Ideea bibliotecii stradale a apărut din partea consiliului local al tinerilor de la Centrul de Resurse pentru Tineret „Dacia”. Sperăm foarte mult ca tinerii din Soroca să aprecieze acest gest”, susține Stela Babici, director executiv la Centrul de Resurse pentru Tineret „Dacia”.

Costul proiectului este de 18 mii de lei. Bibliotecile în aer liber se bucură de popularitate în SUA şi în alte peste 20 de ţări europene.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *