Actualitate

Două cutremure, cu magnitudini de 2,6 şi 2,1 pe scara Richter, în Vrancea

Primul seism, cu o magnitudine de 2,1 pe scara Richter, a avut loc la ora locală 3.48 şi s-a produs la o adâncime de 127 de kilometri. Cel de-al doilea, cu o magnitudine mai mare, respectiv de 2,6, a avut loc exact două ore mai târziu, la ora locală 5.48, producându-se la o adâncime mai mică, de 98 de kilometri. Ambele seisme au avut loc în judeţul Vrancea.

Două cutremure cu magnitudinea de 4,9 şi 4,6 pe scara Richter s-au produs, săptămâna trecută, în judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). De asemenea, un cutremur cu magnitudinea de 3,1 pe scara Richter s-a produs, lunea trecută, în zona seismică Vrancea. Tot luni, 31 iulie, au mai avut loc trei mişcări seismice de mică amploare în zona Vrancea, cu magnitudini cuprinse între 2,3 şi 2,9 pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur înregistrat în ultima perioadă a avut loc pe 2 august, în judeţul Buzău, seismul având magnitudinea 4,9 pe scara Richter. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (20km), Covasna (41km), Întorsura Buzăului (46km), Mizil (55km) şi Buzău (53km). Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, seismul a fost simţit şi la Bucureşti. 

mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *