Economie

Două miliarde de lei pentru construcţia de drumuri, apeducte şi sisteme de canalizare

Potrivit viceministrului Economiei Sergiu Ciobanu, în premieră, Moldova a câştigat proiecte în valoare de peste două miliarde de lei, bani care vor fi investiţi în reparaţia drumurilor, construcţia apeductelor şi a sistemelor de canalizare.

Astfel, peste un miliard de lei va fi investit în reabilitarea drumurilor, 200 mln. lei au fost alocate Fondului Ecologic, bani care sunt destinaţi pentru construcţia apeductelor şi a sistemelor de canalizare, 150 mln. lei au fost alocate Fondului de Dezvoltare Regională, iar 105 mln. lei sunt destinate Fondului de Eficienţă Energetică. „Este o investiţie publică a statului care va avea efecte în lanţ: crearea locurilor de muncă, va genera colectări de impozite, va crea condiţii optime pentru importarea materiei prime, iar toate acestea vor duce nemijlocit şi la dezvoltarea infrastructurii. Avem deja peste 200 de şantiere în lucru şi cred că în următorii trei-patru ani o să avem şi drumuri, şi infrastructura necesară pentru dezvoltarea activităţilor industriale”, a menţionat viceministrul.

De asemenea, acesta a subliniat că, în afară de proiectele guvernamentale, în perioada următoare sunt aşteptate şi investiţii private. „Parlamentul a adoptat un proiect de lege care vine să modifice structura zonelor economice libere, astfel Zona Economică Liberă de la Bălţi a mai obţinut o subzonă la Străşeni, unde-şi va începe activitatea o companie americană. În toamnă va începe construcţia unei hale de producţie de 40 mii metri pătraţi. Aici vom avea un activ industrial cu vreo 800 de locuri de muncă”, a anunţat viceministrul Economiei.

În total, pe teritoriul R. Moldova funcţionează şapte zone economice libere.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *