Astăzi 30 Mai 2020, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 15:54
Abonamente

Actualitate 2 August 2016, ora 12:05

Dovada că Țopa este proprietarul unei case din Mallorca

Marime Font

În încercarea de a găsi urmele Revoluției Crizantemelor de la Chișinău și interesele cercurilor obscure care finanțează realizarea acesteia, echipa Today.md, prin proiectul Comisarul, a descoperit mai multe aspecte financiare legate de clanul politico-financiar care stă în spatele Platformei DA: De la finanțarea de către interlopi periculoși emisari ai serviciilor secrete rusești a unor jurnaliștior moldoveni (alfați și ei aici la indicațiile Kremlinului), până la legăturile și conexiunile dintre membrii clanurilor de sorginte sovietică, dar și averile acestora, din care o parte acum este direcționată spre finanțarea așa-zisei revoluții. 

O atenție deosebită a fost atrasă de Comisarul familiei lui Victor Țopa - ex-ministru al transporturilor și șef al aviației Civile în perioada de gloriie a atacurilor asupra ramurei - atacuri produse chiar de el, împreună cu Vlad Filat sub tutela lui Petru Lucinschi.

Acum ne vom referi doar la ultimul episod descoperit de echipa Comisarului - Casa din PALMA DE MALLORCA, cumpărată în localitatea Santa Ponca cu 5,2 milioane de Euro.

Loading...


Deși am încercat de nenumărate ori să luăm legătura cu Andrei Năstase, liderul revoluției de la Chișinău, prin cumul avocat al familiei Țopa, dar și fin de cununie a lui Victor și Ana Țopa, acesta nu ne-a răspuns la apelurile telefonice. Am vrut să aflăm de la el aspectele legale în baza cărora Familia Țopa a procurat casa de 5,2 milioane de Euro în Santa PONCA.

Pentru că subiectul este unul de interes major, nu mai putem aștepta momentul revelației marelui revoluționar și am decis să publicăm dovezile incontestabile ale unei tranzacții cu multe semne de întrebare, atât pentru organele de drept din Repubica Moldova cât și pentru cele din Germania, România sau SUA.

Așadar, potrivit registratorului spaniol, (un fel de CADASTRU MOLDOVENESC), deținătorul casei construite pe adresa Gran Via Formentera 3 din localitatea Snata Ponsa (de pe Palma de Mallorca) este compania off-shore cipriotă - FRONETEX LIMITED (vezi doc 1)

Cyprul ne oferă un alt document interesant - este vorba despre datele de înregistrare a companiei off-shore FRONETEX LIMITED. Potrivit documentului, director și proprietar al FRONETEX LIMITED este Ana Țopa - soția lui Victor Țopa. (vezi doc 2, LINK)

Cu alte cuvinte, o parte din banii, cel mai probabil furați din Republica Moldova, prin schemele decrise anterior în presă, transferați prin conturile AEROFLIGHT LIMITED și German Aviation Capital (firmele lui Victor Țopa) au fost retrași pe contul companiei cipriote FRONETEX LIMITED, Ana Țopa. Ulterior Fronetex Limited procură imobilul de lux de pe Mallorca, cu 5,2 milioane de Euro în care își petrec lungile nopți de vară membrii familiei Țopa și oaspeții acestora (VEZI COMISARUL 9).

Vă veți întreba probabil de ce Victor și Ana Țopa nu și-au cumpărat casa de pe Mallorca direct pe numele lor. Răspunsul e foarte simplu - pentru a fugi de impozitele din Germania, ori acești bani nu au fost declarați, cel mai probabil, acolo. Un motiv ar fi adâncile rădăcini moldovenești din subconștientul lui Țopa, care nu acceptă în sinea lui că veniturile trebuiesc impozitate, mai ales în țara care îi servește acum drept refugiu. Moldoveanul din el nu vrea să se împartă cu statul.

Un alt motiv pentru care Victor Țopa nu a vrut să-i declare ar putea fi originea banilor - una nu tocmai legală. Presa, începând cu anii 1999 a scris de nenumărate ori despre modul în care Victor Țopa a furat sistematic Republica Moldova (Vezi KIV FRA 1), mulgând sfera aviației civile și fiind implicat în scheme cu controversatul Victor But. Ulterior acesta s-a implicat în sfera bancară unde s-a remarat prin atacuri rider, deposedări de acțiuni prin șantaj, sechestrare de persoane și multe altele.

Este de competența autorităților germane să investigheze tranzacțiile dubioase de pe Palma de Mallorca ale proprietarului Jurnal TV. Totodată ține strict de fiecare dintre protestatari și combatanții care au aderat la partidul finanțat de Țopa să decidă dacă vor să-i mai slujească în continuare interesele. Dragi combatanți, voi când v-ați luat ultima oară banii promiși? Poate vi s-a propus vre-un sejur în Palma, sau totuși pentru voi sunt rezervate doar corturile din PMAN?

Este de competența lui Andrei Năstase, reprezentantul familiei Țopa în Moldova să ne explice ce-i cu vila de pe Mallorca, or el este și avocat al Țopilor. Cel mai interesant este că FRONETEX LIMITED a fost înregistrată posibil chiar și cu implicarea directă a lui. Dar asta urmează să aflăm.

Atâta timp cât NOI SUNTEM POPORUL, cerem implicarea în investigarea aspectelor de mai sus a autorităților din Republica Moldova dar și a celor din România, or în documentul de înregistrare a companiei cipriote Ana Țopa se declară cetățean Român. Expediem actele și înscrisurile oficiale obținute Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, or bănuielile existenței evaziunii Fiscale în raport cu Statul German sunt rezonabile. Rugăm Statele Unite ale Americii în calitate de garant să investigheze această tranzacție dubioasă și proveniența banilor, mai ales că există dubii că o parte din ei sunt rezultatul colaborării cu Victor BOUT, celebrul traficant de arme, condamnat în SUA.

Vom reveni cu noi detalii și probe.

Sursa: today.md

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 30 Mai 2020, ora: 10:10

news alert Ministrul Sănătății din România: Epidemia este controlabilă în acest moment. Am trecut de vârf!

Ministrul Sănătății din România: Epidemia este controlabilă în acest moment. Am trecut de vârf!

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că epidemia de coronavirus este controlabilă în România.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Mai 2020, ora: 09:24

Fotografia anului. Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri beau şi fumează în biroul premierului. Ce reguli încalcă demnitarii

Fotografia anului. Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri beau şi fumează în biroul premierului. Ce reguli încalcă demnitarii

Fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie în care premierul Ludovic Orban apare alături de câţiva miniştri, la o masă pe care se află băutură.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 30 Mai 2020, ora: 09:11

Trump anunță că încheie relațiile cu OMS și că va retrage Hong Kongului statutul comercial privilegiat

Trump anunță că încheie relațiile cu OMS și că va retrage Hong Kongului statutul comercial privilegiat

Donald Trump a anunțat vineri că Statele Unite „își încheie” relația cu Organizația Mondială a Sănătății și că începe procedurile pentru retragerea unui statut comercial preferat de care se bucura Hong Kongul în relațiile cu Statele Unite.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 30 Mai 2020, ora: 08:58

Horoscopul zilei de azi, SÂMBĂTĂ 30 MAI 2020. Ce zi aglomerată!

Horoscopul zilei de azi, SÂMBĂTĂ 30 MAI 2020. Ce zi aglomerată!

Azi e primul patrar de Luna in Fecioara, dar e o zi plina. E nevoie de o decizie rapida si importanta. Nu e cea mai usoara zi, desi e weekend. Aduna-te si treci la treaba!

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Mai 2020, ora: 08:57

10 imobile ce aparțin lui Vlad Plahotniuc, în valoare de 33 milioane de lei, puse sub sechestru

10 imobile ce aparțin lui Vlad Plahotniuc, în valoare de 33 milioane de lei, puse sub sechestru

Magistrații judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus astăzi aplicarea sechestrului pe o serie de bunuri ce aparțin fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, în valoare de circa 33 de milioane de lei. Totodată, magistrații au respins solicitările procurorilor de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Mai 2020, ora: 08:52

Iurie Reniță: „Din suflet” despre fundațiile de caritate

Iurie Reniță: „Din suflet” despre fundațiile de caritate

Zvâcnirile furibunde ale lui Dodon vis-a-vis de nepromulgarea legii cu privire la organizațiile necomerciale (în cazul adoptării de către Parlament) trădează disperarea lui, dar și a ortacilor săi psrm-iști că numeroasele lor fundații de caritate, finanțate generos de...

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 30 Mai 2020, ora: 01:19

Calendar ortodox 30 mai 2020. Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul

Calendar ortodox 30 mai 2020. Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul

Calendar ortodox 30 mai 2020. Pe 30 mai creștinii ortodocși prăznuiesc pe Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul. Acesta a trăit în secolul al IV-lea în timpul împăratului Valens Arianul care prigonea creștinii. Va veni la Constantinopol pentru a-i întări pe creștini. Află mai...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 29 Mai 2020, ora: 18:03

ULTIMA ORĂ / +171 de cazuri noi de COVID-19 confirmate în R. Moldova

ULTIMA ORĂ / +171 de cazuri noi de COVID-19 confirmate în R. Moldova

 În total, astăzi au fost efectuate 1203 teste, dintre care primar – 1028 şi repetat – 175. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 7896 de cazuri. Din numărul total de cazuri din această zi, 25 sunt lucrători medicali: medici – 3,...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 29 Mai 2020, ora: 16:47

Se deschid BISERICILE! Premierului Ion Chicu a făcut anunțul

Se deschid BISERICILE! Premierului Ion Chicu a făcut anunțul

Întrunirile cu caracter religios și slujbele în lăcașurile de cult vor putea fi reluate din data de 5 iunie 2020. Decizia a fost luată astăzi de Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 29 Mai 2020, ora: 16:41

Ultima oră / Paștele Blajinilor nu va fi amânat

Ultima oră / Paștele Blajinilor nu va fi amânat

Paștele Blajinilor din acest an nu va fi amînat. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul, Ion Chicu, care îndeamnă populația să fie precaută și să evite aflarea în grupuri mari la cimitire. 

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 29 Mai 2020, ora: 16:34

Ce se întâmplă dacă bei numai suc de lămâie, timp de o lună. Efectul care i-a șocat pe medici

Ce se întâmplă dacă bei numai suc de lămâie, timp de o lună. Efectul care i-a șocat pe medici

O nouă dietă ia cu asalt lumea celebrităţilor! Respectată cu strcteţe, aceasta promite rezultate spectaculoase, într-un timp record!

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 29 Mai 2020, ora: 16:29

Beneficiile necunoscute ale Mâinii Maicii Domnului. Tratează o mulţime de afecţiuni

Beneficiile necunoscute ale Mâinii Maicii Domnului. Tratează o mulţime de afecţiuni

Caprifoiul (Lonicera japonica), cunoscut şi sub denumirea populară de Mâna Maicii Domnului, este o plantă căţărătoare de origine asiatică, ce înfloreşte de primăvară până vara. Mirosul deosebit al florilor sale albe şi galbene o face să fie în topul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Mai 2020, ora: 15:42

Loteria Națională lansează jocul ”Bani la greu” cu câștiguri de peste un milion de lei

Loteria Națională lansează jocul ”Bani la greu” cu câștiguri de peste un milion de lei

Loteria Națională sporește șansele moldovenilor de a completa lista milionarilor. Toată luna iunie, de luni și până vineri, câte doi participanți vor avea șansa unică de a juca pentru jackpotul de peste 1 000 000 de lei, la noul proiect TV ”Bani la greu”. Jocul...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 29 Mai 2020, ora: 13:00

Migdalele de la Călărași – o cultură nouă și pentru cei care care le cultivă

Migdalele de la Călărași – o cultură nouă și pentru cei care care le cultivă

În ultimii ani, moldovenii preferă să consume cât mai multe produse ecologice pentru a duce un mod de viață mai sănătos, atrăgând atenție deosebită calității produselor.

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 29 Mai 2020, ora: 12:56

Un român a devenit cel mai în vârstă bărbat din lume, după decesul lui Bob Weighton

Un român a devenit cel mai în vârstă bărbat din lume, după decesul lui Bob Weighton

Cel mai în vârstă bărbat din lume, Bob Weighton, a murit la 112 ani. Românul Dumitru Comănescu devine, astfel, cel mai în vârstă bărbat al Planetei, recunoscut de Cartea Recordurilor.

( ) Citeşte tot articolul

Externe 29 Mai 2020, ora: 12:44

Premierul britanic a constatat că are probleme cu vederea, după infectarea cu noul coronavirus

Premierul britanic a constatat că are probleme cu vederea, după infectarea cu noul coronavirus

 Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a făcut o constatare deranjantă, după ce a scăpat, cu emoții, de traumatizanta experiență a infectării cu noul coronavirus. Luni, la conferința de presă cotidiană de la Downing Street, el le-a declarat jurnaliștilor prezenți că vederea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Mai 2020, ora: 12:19

APEL CĂTRE FORURILE DECIZIONALE ALE STATULUI

APEL CĂTRE FORURILE DECIZIONALE ALE STATULUI

Noi, cercetători ai Institutului de Filologie Română „B.P. Hasdeu”,

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Mai 2020, ora: 11:09

România ar putea ANULA „carantina” de 14 zile pentru cei care intră în țară / Când am putea „circula liber”

România ar putea ANULA „carantina” de 14 zile pentru cei care intră în țară / Când am putea „circula liber”

Românii care pleacă în vacanţă în Grecia sau în Bulgaria trebuie să stea în izolare 14 zile, la revenirea în ţară. 

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)