Astăzi 21 Februarie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 18:46
Abonamente

Opinii & Editoriale 10 Martie 2017, ora 07:43

Marime Font

Dragi bărbați, NU înseamnă NU!

 An de an jurnaliștii se întrec în calificative (deseori stupide, umilitoare și odioase) pentru a descrie cât mai patetic femeile. Și anul acesta am auzit astfel de calificative din partea presei, lansate cu ocazia sărbătorii de 8 martie. Cele mai stupide și periculoase îmi par declarațiile (încrezute) că toate femeile sunt un mister, iar atunci când o femeie spune nu, asta înseamnă da. 

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Acest text nu este dedicat femeilor, ci mai degrabă bărbaților, celor care în fiecare an de 8 martie își aduc aminte de mame, surori, soții și iubite și cred că trei lalele în cruce le vor face pe acestea mai fericite.

Dragi bărbați, sunteți patetici și ipocriți. V-am văzut îmbulzindu-vă la gheretele de flori de parcă era sfârșitul lumii. Asta în timp ce în restul anului considerați femeia doar un obiect al vostru: un obiect care trebuie să vă hrănească, să vă facă curat în casă, să vă educe copiii și să-și știe locul. Și da, femeia nu este un mister, iar nu înseamnă nu. Indiferent dacă o femeie este sexy, plină de vicii, dependentă de alcool sau e nimfomană – ea nu vrea să fie violată. Și atunci când îți răspunde cu nu la avansurile tale sexuale, nu e loc de niciun mister – e vorba de un nu categoric.
Miercuri a fost 8 martie, joi – florile deja s-au ofilit, iar bărbații au revenit la misoginismul zilnic, la glumele sexiste și avansurile bădărane. Marșul „NU înseamnă NU” a trecut pe neobservate. O mare parte a presei avea altceva de monitorizat: misterele, erotismul, fustele scurte și cozile de la flori. Iar de joi am revenit la normalitate, la femei bătute și violate, la misogini sexiști și bădărani alfa-masculi, la discriminare și sclavie patriarhală.P.S. Nu știu dacă le-a felicitat cineva cu 8 martie pe fetele violate de Stanislav Florea de la Internatul Psihoneurologic din Bălți. Vă reamintesc că violatorul lor este încă în libertate, și probabil va mai fi mult timp la felul în care lucrează justiția noastră. Probabil fetele au avut un 8 martie de coșmar, însă noi, bărbații, am uitat de ele. Pentru că nu ne pasă de femei și suntem ok cu violul, însă, pe 8 martie, an de an, îmbrăcăm masca respectului ca niște ipocriți adevărați și ne facem că iubim femeile. Florea cu siguranță și-a felicitat soția și i-a adus un buchet mare de flori, vreo 17 trandafiri, după numărul fetelor pe care le-a violat. Vreau s-o felicit și eu pe soția violatorului Florea, ea e o femeie adevărată, victimele soțului ei sunt doar niște „proaste” pline de mister pentru care nu înseamnă da.
 

Un articol de: Marin Basarab
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:45

Omul pentru om e lup

Omul pentru om e lup Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:38

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md