Frumusețe

Dragostea mea

Rotundă și coaptă ca luna plină. Nu sunt o expertă în geografie și nici astronomie, dar sunt sigură că ai tu o înțelegere aparte cu luna, care crește special pentru mine și-mi luminează nopțile pentru a visa în liniște.

Știi cum sunt visele mele? De când ai intrat în viața mea, sunt colorate. Din cauza lor nu pot să mă trezesc dimineața, sunt prea frumoase pentru a le alunga cu genele întredeschise. Fac compromisuri doar când mă trezești tu cu aroma de cafea și mirosul de pâine prăjită.

Știi cum sunt zilele mele? Calde. Chiar dacă mâinile și picioarele mele îți spun o altă poveste, tu să nu le crezi. Căldura zilelor mele vine de la primul tău apel de dimineață, de la vocea și respirația ta, de la muzica pe care o asculți și-mi place să o fredonez.

Știi cum a fost când te-am cunoscut? Emoționant. Tu mă priveai pe furiș, iar eu mă purtam ca un copil răsfățat, fără să-ți arăt că te văd sau că-mi pasă. Iar în momentul când mi-ai găsit privirea, te-ai uitat atât de adânc în sufletul meu, încât am știut că m-ai citit. Am înțeles că preferi oamenii în locul cărților.

Știi cum e sufletul meu? Fericit, dar plin de întrebări, împliniri, dubii, iluzii, dorințe, așteptări. Dar când te simte aproape, toate frământările dispar ca prin farmec. Sunt sigură că ai o poțiune magică și cred că îmbrățișările tale sunt cele care-mi oferă liniștea și stabilitatea de care am nevoie.

Știi cum sunt clipele fără tine? Cu multe căutări, dar nu găsesc nimic niciodată, căci tot de ce am nevoie se află în tine. Doar tu știi momentele potrivite pentru a glumi, pentru a mă îmbrățișa, pentru a-mi ține mâna sau, pur și simplu, pentru a tăcea.

Știi cum sunt eu? La fel ca ieri, ca astăzi, ca mâine… a ta.

Silvia Ursu

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *