Actualitate

DUBLE STANDARDE! Asociaţiile de media, apropiate PAS ŞI PPDA, reacţioneză când au chef la ameninţările la adresa jurnaliştilor

Mai multe organizaţii de media au reacţionat astăzi la ameninţările primarului oraşului Orhei, Ilan Şor, făcute la adresa jurnaliştilor, într-un video postat pe Facebook. Într-o scrisoare publicată pe site-ul Media Azi, aceştia se arată îngrijoraţi de caracterul ameninţător al declaraţiilor lui Şor.

”În secvența video, politicianul susține că, odată cu venirea sa la putere, va aplica în raport cu jurnaliștii „plătiți” să scrie mizerii despre oameni («проплаченые журналюги, которые позволяют себе писать гадости про людей») o eventuală lege a lustrației. Îndemnăm persoanele cu funcții politice să dea dovadă de calm, bun-simț şi să nu recurgă la amenințări. Reamintim persoanelor nemulțumite de activitatea unui jurnalist sau a unei redacții că se pot adresa cu plângeri la Consiliul de Presă. La fel, pot fi folosite pârghiile legale, cum ar fi expedierea unei cereri prealabile și intentarea unei acțiuni în instanța de judecată”, se arată în scrisoarea publicată de asociaţiile care ar trebui să apere drepturile jurnaliştilor.

Redacția Publika TV își exprimă acordul faţă de demersul de apărare a colegilor de breaslă și așteaptă cu răbdare ca aceeași atitudine să fie manifestată și în raport cu atacurile sistematice ale liderilor şi simpatizanţilor partidelor de dreapta, în special PPDA şi PAS, asupra jurnaliştilor Publika TV.

În cazul în care, în multitudinea de ştiri şi evenimente, reprezentanţii acestor asociaţii au scăpat din vedere atacurile la adresa jurnaliştilor noştri, amintim că cel mai recent caz s-a produs în îndepărtata zi de joi, 19 iulie 2018, când un grup de simpantizanţi ai Maiei Sandu şi ai lui Andrei Năstase au tăbărât peste jurnalista Publika TV Oxana Bodnar, au agresat-o verbal şi i-au smuls microfonul din mână.

publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *