Duma de Stat a PERMIS eliberarea pașapoartelor rusești în regiunea transnistreană

publicat în Externe pe 20 Iunie 2019, 07:42

Duma de Stat ar putea decide în curând eliberarea pașapoartelor rusești în Transnistria printr-o metodă simplificată, a declarat un deputat din partea partidului Rusia Unită, Alexander Iaroșciuk, în cadrul unui interviu televizat, transmite Ria.ru. 

Potrivit acestuia, guvernul rus înțelege problemele tuturor „republicilor nerecunoscute”, inclusiv Donețk, Lugansk și Transnistria, precum și problemele cetățenilor Rusiei din aceste regiuni.

Iaroșciuk a subliniat că, pornind de la propunerile locuitorilor din Transnistria, legile necesare pentru o procedură simplificată de eliberare a pașapoartelor rusești au fost deja modificate. În plus, Moscova va finanța punerea în practică a mai multor facilități în regiunea transnistreană, inclusiv asigurarea cu echipament utilitar și troleibuze, a adăugat deputatul rus.

Menționăm că enclava separatistă de peste Nistru a fost creată în urma războiului ruso-moldovenesc din 1992. De atunci această regiune este o oază a crimei organizate, contrabandei și un adăpost pentru autoritățile lumii interlope din tot spațiul CSI. În cadrul negocierilor dintre părți, Federația Rusă a susținut întotdeauna regimul separatist criminal de la Tiraspol, iar Chișinăul a făcut numeroase concesii în favoarea secesioniștilor.