Astăzi 29 Ianuarie 2020, Miercuri - Ultima actualizare la ora 18:59
Abonamente

Actualitate 11 Octombrie 2019, ora 10:01

Dumitru Țîra: Candidez pentru că în buletinul de vot nu există opțiunea – vot împotriva tuturor /// INTERVIU

Marime Font

 

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, candidatul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Dumitru Țîra, a vorbit despre motivul pentru care a decis să candideze, ce șanse are să preia această funcție, despre cele mai grave probleme ale Capitalei, cum explică sloganul său pentru campanie, dar și alte aspecte importante.

T.: Dle. Țîra, de ce ați decis să candidați pentru fotoliul de Primar General al mun. Chișinău?

Loading...


D.Ț.: Eu candidez pentru că în buletinul de vot nu există opțiunea – vot împotriva tuturor. Votul care să-i trimită pe politicieni … la plimbare. Votul care să nu le mai permită să ne mintă. Să promită și să uite. Candidez pentru că nimeni nu se ocupă de problemele reale ale oamenilor. Nimeni nu vorbește cu oamenii. Toți se ocupă de politică, geopolitică și furăciuni.

Mi-am dat seama că este anume acel moment când trebuie să mă implic direct. Eu candidez pentru că oricine poate fi în locul meu. Oricine nu mai vrea un primar de partid. Toți cei care vor un oraș altfel, un oraș în care să putem zâmbi fără praf în gură. Un oraș în care să nu ne ținem de nas din cauza mirosului. Un oraș în care să nu moară oameni pe zebră. Un oraș care să fie al nostru, al cetățenilor, dar nu al partidului.

T.: La modul real, cine în opinia dvs., este concurentul dvs. în aceste alegeri? De ce?

D.Ț.: Eu particip pentru ca Ceban, Năstase și Chirtoacă să nu devină primari. Știu că or. Chișinău are curaj să se opună partidelor politice. Chișinău are curaj să voteze un manager, un administrator, care să facă treabă și să se gândească în primul rând la toți oamenii și nu la membrii de partid. Pentru că Oamenii sunt cea mai importantă și cea mai mare valoare a municipiului și a țării. Orașul Chișinău este un oraș bogat, dar care a fost administrat și gestionat prost toți acești ani de către politicieni și partide. Prin implicarea mea directă, le zâmbesc în față partidelor. Pentru tot ce ei au promis și promit, noi deja am plătit cu taxe și impozite.

T.: Ce șanse aveți să preluați șefia capitalei?

D.Ț.: Nu câștigă cel care își pornește de la această întrebare. Participarea mea în campanie nu este despre șanse. Eu candidez pentru ca să trezesc oamenii, să le vorbesc, să le spun că este foarte important să participe la vot, să le explic că votul înseamnă asumarea responsabilității față de gestiunea orașului și municipiului. Nu de către partide, care își împart funcții și contracte după ce ajung la primărie. Asumarea care trebuie făcută de către cetățeni. Este orașul nostru și trebuie să fim responsabili pentru tot ce se întâmplă cu acesta. Nu să arate cu degetul și să acuze pe unii sau pe alții, dar să conștientizeze că ceea ce se întâmplă din cauza fiecăruia care nu a votat sau a făcut alegerea în favoarea unui partid. Primarul de Chișinău nu este despre politică, este despre oameni, iar cei care pun ștampila Votat, trebuie să înțeleagă și să cunoască asta. Trebuie să știe că alegerea lor înseamnă ziua de mâine și anume ei aleg între a cârpi sau a construi, între partid și zâmbet.

T.: Când ajungeți Primar, care vor fi primele dvs. 3 acțiuni?

D.Ț.: Eu am un plan. Și planul este împărțit în două etape: patru luni să fac curat și să mătur verișorii, cumetrii, funcționarii numiți de partid în administrația executivă a primăriei, tot ce reprezintă corupția, traficul de influentă și birocrația. După aceasta, patru ani construim orașul oamenilor care au motive să zâmbească. Zero toleranță față de corupție, utilizarea eficientă a banului public – de aici pornesc drumuri noi, curăție, circulație optimizată, transport public pentru oameni și să nu ne mai chinuie mirosul insuportabil din oraș și suburbii. Acestea sunt zonele de criză care ne sufocă orașul de atâția ani. Chișinăul se află într-o situație reală de criză de ani de zile și e momentul să iasă din ea. Să devină o capitală adevărată, de care să ne bucurăm.

T.: Care sunt, în opinia, dvs., cele mai grave proleme ale Capitalei?

D.Ț.: Cea mai mare problemă a Chișinăului este Primăria: cu toți cumătrii, verișorii, cu toți urmașii lui Chirtoacă și oamenii băgați de partide. Primăria care nu este în stare să organizeze oamenii și procesele. Aproape toți ceilalți candidați au interese sau legături politice cu Primăria și merg în cursa electorală anume din acest motiv, nu pentru că vor să rezolve problemele oamenilor sau le cunosc cu adevărat. Toți au fost legați de primărie într-un fel sau altul și au arătat că nu sunt în stare să facă nimic. Unii au fost consilieri, alții primari, alții s-au dat specialiști în activitatea primăriei, dar niciunul dintre ei nu a făcut nimic cu ce am putea să ne mândrim. Ei cred ca Chișinăul are probleme politice sau geopolitice, dar Chișinăul are drumuri sparte, miroase urât și se inundă la fiecare ploaie. Oricine vine la primărie, cât de colorate și lungi ar fi programele electorale și dulci promisiunile lor politice, devin absorbiți de sistemul corupt și nefuncțional. Băieții buni, influențe proaste. Ei promit cu aceleași fețe serioase ca și primarii pe care i-am mai votat, la fel de serioase ca și schemele de corupție. Eu vă îndemn să le zâmbim ironic acestor candidați. Pentru tot ce ei promit și povestesc, noi deja am plătit taxe și impozite și am plătit mai mult decât s-ar merita.

T.: Cum ați califica această campanie electorală?

D.Ț.: Astea nu-s alegeri. Acest exercițiu electoral, ca și celelalte, sunt un joc al politicienilor, unde noi – cetățenii, nu existăm.

Și anul trecut și acum, ei ne conving că trebuie să alegem între Ion Ceban și Andrei Năstase.

Nu este adevărat. De ce?! Pentru că Ion Ceban cu PSRM o să facă majoritate în Consiliu? Sau pentru că Dodon o să ne ajute cu Rusia? Sau pe Andrei Năstase, pentru că e candidatul ACUM și ne trebuie liniște în Guvern?

Nu este adevărat. Astea sunt jocuri politice, în care pentru ei votul nostru contează doar o secundă – când punem ștampila Votat.

E jocul politic în care suntem chemați să alegem răul cel mai mic.

Dar, votul pentru răul cel mai mic ne fură viitorul. Votul pentru răul cel mai mic ne face robi ai sistemului politic. Pentru că îi credem, de fiecare dată – ultima dată. Stăpânii se schimbă, iar noi tot robi rămânem.

T.: Făcând campanie electorală, care este pulsul societății vizavi de aceste alegeri?

D.Ț.: Oamenii se simt dezamăgiți și mințiți de politic. Nu mai cred și nu mai vor să voteze. Vor să boicoteze. Oamenii au obosit de politică și de politicienii însetați de funcții care o dată la patru ani își amintesc de ei și îi trag de mânecă să-i voteze. Oamenii vor să le fie rezolvate problemele și dificultățile pe care le întâmpină în fiecare zi atunci când ies din casă: trotuarele pe care merg, drumurile pe care circulă, parcurile prin care se plimbă, etc. Orașul Chișinău este despre oameni. Despre oameni ne-vorbiți, pe care nu-i ascultă nimeni. Oameni frumoși, diferiți și deosebiți, care sunt tot timpul ignorați. Acest vot nu este despre partide. Acest vot este despre încredere. Încrederea pe care o investim într-un singur om. Omul care trebuie să-i asculte și să-i audă pe toți, omul care să se gândească la ce se întâmplă cu medicul, șoferul, funcționarul și managerul, chelnerul și vânzătorul, măturătorul și profesorul, ce se întâmplă cu toți noi – locuitorii orașului și suburbiilor în fiecare zi.

T.: Am observat că, deși dvs. sunteți candidatul pentru șefia capitalei, totuși cap de listă în CMC este Eugen Sturza – liderul în exercițiu al PPEM. Cum explicați asta?

D.Ț.: Atunci când am decis să candidez, am apelat la Partidul Popular European cu un plan, concept și idee pentru a mă înainta în calitate de candidat la funcția de primar al Chișinăului. Lor li s-a părut prea îndrăzneață ideea, dar au acceptat și și-au asumat această responsabilitate. Eu nu sunt politician, nu am fost și nu sunt membru de partid. Am avut discuții cu activul partidului, în care am sugerat ca dl Eugen Sturza să fie cap de listă la Consiliul Municipal, pentru ca activitatea în consiliu e activitate politică.

T.: Cum rămâne cu calitatea dvs. de membru al CI al ANI, dar cu activitatea de manager media?

D.Ț.: Voi spune foarte direct, solicitarea dnei ministru și a ministerului Justiției nu este legală. Eu am avut o activitate exemplară în cadrul Consiliului de Integritate ANI, am dedicat timp și efort pentru a demara activitatea acestei instituții într-un mod transparent și funcțional. Legea și articolul la care face referință Ministerul Justiției vorbesc despre două puncte, două condiții. Este vorba ca în timpul participării la concursul pentru calitatea de membru al Consiliului de Integritate să nu fi fost membru de partid în ultimii doi ani. Ceea ce eu nu am fost și nici astăzi nu sunt membru de partid. A doua condiție este să nu promovez în activitatea mea în cadrul ședințelor ideologia vreo unui partid și să nu favorizez membrii unui partid prin influențarea unor dosare sau decizii. Consiliul de Integritate nu examinează dosare, Consiliul de Integritate are o cu totul altă responsabilitate – se ocupă și supervizează activitatea Autorității Naționale de Integritate. Calitatea mea de membru al CI din partea societății civile am obținut-o în baza concursului la care am avut cel mai mare punctaj dintre toți participanții.

T.: Cum explicați sloganul dvs. pentru campanie?

D.Ț.: Zâmbește, e gratis! Votați, e important!

Zâmbește, e gratis! Pentru restul noi deja am plătit!

Acest – Zâmbește, al campaniei este semnal care zice că nu am pierdut simțul umorului, chiar dacă trăim într-un oraș cu multe probleme. Este un slogan de mobilizare și responsabilizare a societății să participe la vot. Să-și asume responsabilitatea pentru ziua de mâine și viitorul orașului. Să nu mai voteze un primar politic, care îi fură și dă funcții la partid.

Pe de altă parte – zâmbește e gratis, pentru restul noi deja am plătit, spune foarte clar că pentru un oraș frumos, curat, cu drumuri, cu transport și fără miros, noi am plătit. Noi am plătit prea mult pentru ca să avem un oraș care nu are grijă de noi, pentru primari care și-au satisfăcut partidele, pentru promisiuni de campanie care sunt plătite tot din impozitele noastre.

https://tribuna.md 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 29 Ianuarie 2020, ora: 18:59

FOTO / DOCUMENTE DIN ARHIVĂ - Cum eroul Lomakin de la Răscăieți a murit de trei ori (PAGINA DE ISTORIE cu Gheorghe Mărzencu)

FOTO / DOCUMENTE DIN ARHIVĂ - Cum eroul Lomakin de la Răscăieți a murit de trei ori (PAGINA DE ISTORIE cu Gheorghe Mărzencu)

Acum cinci decenii, regimul sovietic de ocupație a înălțat un memorial, lângă satul Răscăieți, raionul Ștefan-Vodă, consacrat unui grup de eroi ai URSS, care cică și-au săvărșit fapta eroică, prin acele locuri. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 09:38

O companie imobiliară și-a trimis clienții în Laponia, imagini din călătorie​

O companie imobiliară și-a trimis clienții în Laponia, imagini din călătorie​

Când erai copil, toate poveștile îți spuneau că Moș Crăciun tăiește în Laponia. Nu-i așa că îți părea o destinație imposibilă și încercai să ajungi acolo măcar în vis?​

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 29 Ianuarie 2020, ora: 09:32

Curtea de Apel Chișinău examinează astăzi recursul împotriva eliberării ex-premierului Vlad Filat

Curtea de Apel Chișinău examinează astăzi recursul împotriva eliberării ex-premierului Vlad Filat

Recursul depus de către noua administrație a Penitenciarului nr. 13 împotriva eliberării condiționate a fostului premier Vlad Filat urmează să fie examinat azi, 29 ianuarie, la Curtea de Apel Chișinău.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 09:25

Apple a dat din nou lovitura pe plan mondial! Venituri uriaşe în 2019

Apple a dat din nou lovitura pe plan mondial! Venituri uriaşe în 2019

Apple a transmis recent valoarea veniturilor companiei în 2019. Suma este cu adevărat una consistentă, trecând de pragul de 90 de miliarde de dolari. Mai mult de atât, numărul dispozitivelor active a trecut de 1.5 miliarde.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 29 Ianuarie 2020, ora: 09:22

Dieta din 2050, complet diferită de cea de acum: ce vom mânca din cauza exploziei populației

Dieta din 2050, complet diferită de cea de acum: ce vom mânca din cauza exploziei populației

 În cazul în care nu ești vegetarian sau vegan, iar dieta ta include proteine de origine animală, până în 2050, regimul tău se va schimba semnificativ.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 09:21

Lipsa zăpezii, bariera agriculturii în 2020: Luna februarie este critică pentru cereale

Lipsa zăpezii, bariera agriculturii în 2020: Luna februarie este critică pentru cereale

Lipsa zăpezii din iarnă şi temperaturile ridicate pentru acest anotimp au avut un impact negativ asupra culturilor de cereale şi oleaginoase însămânţate în toamna anului 2019, astfel că în unele zone ale ţării grâul tinde să se usuce. Rapiţa are, de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 09:17

Guvernul Orban vrea ca alegerile anticipate şi localele să aibă loc până în 28 iunie, la diferenţă de cel mult o săptămână

Guvernul Orban vrea ca alegerile anticipate şi localele să aibă loc până în 28 iunie, la diferenţă de cel mult o săptămână

Guvernul vrea ca alegerile anticipate și alegerile locale să aibă loc până în 28 iunie, la diferenţă de o zi sau maximum o săptămână, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 09:14

Kremlinul denunţă afirmaţiile ”insultătoare” ale preşedintelui ucrainean la adresa Uniunii Sovietice

Kremlinul denunţă afirmaţiile ”insultătoare” ale preşedintelui ucrainean la adresa Uniunii Sovietice Foto: AFP

Kremlinul a formulat critici virulente marţi la adresa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru că a afirmat că URSS a avut partea sa de responsabilitate în izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, ‘complotând’ cu naziştii la invadarea Poloniei în...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 29 Ianuarie 2020, ora: 08:30

Vești proaste pentru Liviu Dragnea care se află de câteva luni în închisoare. Acesta va rămâne după gratii pentru foarte mult timp, după ultimele declarații care au apărut în spațiul public. Este vorba despre cazul Belina, în care este implicat fostul lider al PSD.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 29 Ianuarie 2020, ora: 08:24

APCE a pus la îndoială legalitatea delegației moldovenești din cauza neincluderii reprezentanților Partidului ȘOR

APCE a pus la îndoială legalitatea delegației moldovenești din cauza neincluderii reprezentanților Partidului ȘOR

În cadrul sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care are loc în aceste zile, a fost abordată problema recunoașterii legitimității delegației din partea Republicii Moldova. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 08:13

Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus din China a urcat la 132; Japonia îşi evacuează cetăţenii

Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus din China a urcat la 132; Japonia îşi evacuează cetăţenii

Numărul celor morți din cauza noului coronavirus din China a urcat miercuri abrupt până la 132, fiind consemnate aproape 1.500 de noi cazuri, transmite Reuters. Japonia și-a scos cu avionul cetățenii din Wuhan epicentrul epidemiei, o acțiune similară fiind desfășurată miercuri...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 08:03

Noul investitor de la Aeroportul Internațional Chișinău a solicitat permisiunea de a construi un nou Terminal

Noul investitor de la Aeroportul Internațional Chișinău a solicitat permisiunea de a construi un nou Terminal

Investitorul Aeroportului Internațional Chișinău a solicitat permisiunea de a construi noul Terminal

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 29 Ianuarie 2020, ora: 07:50

Toate partidele din guvernul și parlamentul bulgar, precum și aproape toate ziarele bulgăreşti lucrează pentru interesele Rusiei

Toate partidele din guvernul și parlamentul bulgar, precum și aproape toate ziarele bulgăreşti lucrează pentru interesele Rusiei

Acest lucru este deosebit de vizibil mai ales în implementarea proiectelor energetice, care ori contrazic logica economică (cum ar fi continuarea Turk Stream prin Bulgaria) ori amenință direct securitatea națională (Centrala Nucleara de la Belene), scriu bulgarii de la Dnevnik,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 07:47

România și SUA își vor coordona acțiunile privind situația din R.Moldova

România și SUA își vor coordona acțiunile privind situația din R.Moldova

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a discutat astăzi cu ambasadorul american în România, Adrian Zuckerman, despre situația din Republica Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Sport 29 Ianuarie 2020, ora: 07:43

Când se va juca semifinala dintre Simona Halep și Garbine Muguruza

Când se va juca semifinala dintre Simona Halep și Garbine Muguruza

Organizatorii de la Australian Open au anunțat programul de joi, zi în care vor avea loc semifinalele de pe tabloul de simplu feminin.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 29 Ianuarie 2020, ora: 06:29

(FOTO) Igor Dodon a fost surprins în avion citind o carte despre Winston Churchill

(FOTO) Igor Dodon a fost surprins în avion citind o carte despre Winston Churchill

Președintele țării Igor Dodon a fost din nou surprins călătorind în clasa econom într-o cursă avia, cel mai probabil, spre Strasbourg. Pe durata zborului, unii pasageri l-au surprins pe Igor Dodon citind o carte despre viața și activitatea premierului britanic Winston...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 04:28

Peștele care îţi distruge sănătatea. Şi tu îl consumi, fără să ştii la ce pericole te expui

Peștele care îţi distruge sănătatea. Şi tu îl consumi, fără să ştii la ce pericole te expui

Este unul dintre cei mai toxici peşti, dar, cu toate acestea, şi tu l-ai consumat cel puţin o dată! Deşi se găteşte extrem de uşor, îţi distruge sănătatea şi medicii recomandă evitarea consumului.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Ianuarie 2020, ora: 00:10

OPINIE /// De ce nu ar trebui să ne speriem de virusul ucigaș

OPINIE /// De ce nu ar trebui să ne speriem de virusul ucigaș

Că așa scrie presa: ucigaș, ucigaș, ucigaș. Dar dacă ne uităm cu atenție, observăm că nu e chiar așa de ucigaș. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 22:37

BREAKING /// Un cutremur de 7,7 a zguduit Cuba şi Jamaica. Alertă de tsunami

BREAKING /// Un cutremur de 7,7 a zguduit Cuba şi Jamaica. Alertă de tsunami

 Un cutremur puternic, cu o magnitudine de 7,7, a zguduit sudul Cubei şi Jamaica, în nord-vest, marţi, la ora locală 14.00. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 11:20

Iohannis: Şi de data aceasta şi de data viitoare, tot pe domnul Ludovic Orban îl voi propune premier

Iohannis: Şi de data aceasta şi de data viitoare, tot pe domnul Ludovic Orban îl voi propune premier

 Preşedintele Klaus Iohannis îşi reafirmă intenţia de a-l propune premier pe Ludovic Orban în situaţia în care va fi nevoie de constituirea unui nou Executiv. Întrebat dacă are o soluţie de rezervă pentru organizarea alegerilor anticipate, în situaţia...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 10:55

Victor Chirilă: Dodon este cel mai slab și cel mai ineficient președinte de la independență încoace. Este indezirabil în marile capitale europene și un obstacol pentru dezvoltarea relațiilor strategice cu România și Ucraina

Victor Chirilă: Dodon este cel mai slab și cel mai ineficient președinte de la independență încoace. Este indezirabil în marile capitale europene și un obstacol pentru dezvoltarea relațiilor strategice cu România și Ucraina

Președintele Igor Dodon este un cronicar meticulos al întrevederilor informale pe care le are cu liderii statelor occidentale și nu numai pe culoarele unor reuniunii internaționale. Aceste întrevederi nu-și au însă, în viața politică de zi cu zi, o continuare și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 10:39

INFOGRAFIC / Ce salarii au judecătorii și procurorii din R. Moldova față de cei din România, Rusia, Ucraina sau Germania

INFOGRAFIC / Ce salarii au judecătorii și procurorii din R. Moldova față de cei din România, Rusia, Ucraina sau Germania

Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) a elaborat un infografic „Justiția din Republica Moldova: Salariile judecătorilor și procurorilor”, pentru informarea publicului despre sistemul de justiție din Republica Moldova prin prisma informației statistice.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 10:16

Iurie Reniță a făcut un APEL către autoritățile române să urgenteze procesul de obținere a cetățeniei române

Iurie Reniță a făcut un APEL către autoritățile române să urgenteze procesul de obținere a cetățeniei române

Deputatul Iurie Reniță a făcut un apel către Guvernul României și Autoritatea Națională pentru Cetățenie să caute urgent soluții pentru cei peste 230 000 de basarabeni care așteaptă de ani de zile redobândirea cetățeniei române.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 28 Ianuarie 2020, ora: 10:06

AUDIERI /// Sergiu Sîrbu este cercetat într-un dosar de corupere activă (Unimedia)

AUDIERI /// Sergiu Sîrbu este cercetat într-un dosar de corupere activă (Unimedia)

Deputatul Sergiu Sîrbu este cercetat într-un dosar de corupere activă.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 28 Ianuarie 2020, ora: 08:47

opinie Gheorghe Erizanu: Un duel ipocrit: Pușkin & Kogălniceanu

Gheorghe Erizanu: Un duel ipocrit: Pușkin & Kogălniceanu

Președintele Dodon anunță reparații de peste jumătate de milion pentru Casa-muzeu Pușkin din Chișinău. Reparația va începe în martie-aprilie curent.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 08:37

Reuters /// Hackeri din zona Turciei s-ar afla în spatele atacurilor cibernetice din Grecia

Reuters /// Hackeri din zona Turciei s-ar afla în spatele atacurilor cibernetice din Grecia

Atacurile asupra unor pagini de internet ale unor instituţii de stat şi ale unor organizaţii din Europa şi Orientul Mijlociu se crede că sunt opera unor hackeri care acţionează în interesul guvernului turc, potrivit relatărilor agenţiei Reuters, care citează trei demnitari...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)