Actualitate

Dungaciu: Prin denunţarea acordului AIE şi interceptările telefonice Filat a dezamăgit oficialii europeni

Cel puţin aşa crede directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, Dan Dungaciu. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru ziare.com.

Potrivit lui Dungaciu, decizia PLDM de a denunţa acordul de constituire a AIE şi interceptările telefonice apărute în presă reprezintă motivele de bază pentru dezamăgirea europenilor.

"Sigur, statele UE, inclusiv România, vor menţinerea AIE şi a parcursului european. S-a şi transmis oficial acest mesaj. Dar să adăugăm aici că a mai intervenit un lucru – stenogramele care au ieşit pe piaţă la Chişinău. Aceste stenograme se centrează pe premierul Filat", susţine Dan Dungaciu.

Sociologul roman menţionează că Filat nu s-a comportat la fel ca europenii. "Daca până mai ieri Vlad Filat şi ministrul Iurie Leancă erau principalii parteneri de dialog în Republica Moldova ai oficialilor europeni şi americani, de data aceasta lucrurile se schimbă, pentru că occidentalii nu pot trece peste asemenea lucruri, au alte valori, norme, proceduri, or Vlad Filat nu s-a comportat ca ei. E o dezamagire indiscutabilă. Şi care îl costă acum la nivelul imaginii, iar mai târziu, nu se ştie…", a punctat acesta.
 
via publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *