Politică

Dupa ce au refuzat dialogul cu AIE, comunistii asteapta sa fie invitati de fiecare partid aparte

Desi au refuzat invitatia Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE) de a participa la un dialog civilizat pentru a conveni asupra solutiilor de formare a noilor organe ale puterii centrale, comunistii declara acum ca ei asteapta sa fie contactati de cele patru partide separat. Deputatul comunist Vladimir ?urcan a declarat pentru TIMPUL urmatoarele: „Noi ne-am adresat catre acele patru formatiuni care au trecut in parlament.

Pozitia noastra e clara si din cauza asta asteptam opinia lor – cine va dori sa discutam problemele care sunt in tara. Noi am adoptat decizia respectiva si acum cuvantul e dupa dumnealor. Si cine va fi de acord – discutam”. ?urcan a reiterat ca PCRM nu va dialoga cu AIE in intregime: „Cu Alianta n-are rost de discutat, deoarece alegatorii au votat pentru un partid concret. Mai mult ca atat, vedem foarte bine ca Alianta n-a expus nimic concret in afara de acele obiective care au fost plasate in programul de guvernare din 2005 incoace, cu exceptia anularii regimului de vize cu Romania”.

Cu toate acestea, liderii AIE se vor intalni azi, la ora 11.00, in incinta Palatului Republicii, unde ii vor astepta pe reprezentantii PCRM. Membrii Aliantei sustin ca PCRM urmeaza sa-si asume consecintele deciziei pe care o va adopta.
Intrebati daca au fost contactati de cineva din cadrul PCRM pentru a fi invitati la discutii, reprezentantii celor patru partide liberal-democrate au raspuns negativ. „PCRM nici nu va indrazni sa ne contacteze, pentru ca ei stiu exact care este raspunsul nostru”, a declarat Vlad Filat, liderul PLDM. Nici Mihai Ghimpu, presedintele PL, n-a fost sunat de cei din PCRM. „Noi i-am invitat la dialog, avand majoritatea parlamentara. Discutiile pot avea loc doar intre AIE si comunisti. Daca nu doresc acest lucru, sa-si asume responsabilitatea”, a spus Ghimpu. La fel si reprezentantii AMN nu au primit nicio invitatie de la comunisti. „La mine nu a apelat nimeni si, din cate stiu, nici alti colegi n-au fost contactati de comunisti. Alianta a facut o invitatie publica, nu pe ascuns, ca ei. In functie de cum va proceda – va veni personal la dialog, va trimite pe cineva sau nu va veni nimeni – Voronin va demonstra care este atitudinea sa fata de viata politica”, ne-a spus Leonid Bujor, deputat AMN.
La randul sau, Dumitru Diacov, presedintele de onoare al PD, considera ca toate partidele trebuie sa discute intre ele: „Membrii Aliantei trebuie sa gaseasca o solutie de a discuta cu comunistii, pentru a crea conditii de votare a presedintelui”. Diacov n-a precizat care ar fi acestea.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *