Eveniment

După pauză de un an, Festivalului etniilor revine în Grădina publică „Ştefan cel Mare”

După pauză de un an, pe 18 septembrie la Chişinău va fi organizată cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Etniilor, cu genericul: „Unitate prin diversitate”. 

Șefa interimară a Direcţiei social-umanitară şi relaţii interetnice, Cristina Aparatu, care este şi preşedinta festivalului, a declarat că ziua va începe cu depuneri de flori, la ora 09.30. Ceremonia de inaugurare va avea loc în Scuarul Europei, la ora 10.00, iar festivalul propriu-zis va începe la ora 10.30.

Organizaţiile etnoculturale vor prezenta în Grădina publică „Ştefan cel Mare” expoziţii de carte, lucrări artizanale, ateliere. La fel, vor fi expoziţii de bucate tradiţionale. Reprezentanţii etniilor vor prezenta scenete, cântece, dansuri care îi reprezintă.

Festivalul etniilor se organizează în mod tradiţional în a treia duminică a lunii septembrie, începând cu anul 2000. În anul trecut Consiliul coordonator al organizaţiilor etnoculturale din cadrul Biroului Relaţii Interetnice a decis să amâne festivalul Etniilor din cauza protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *