Opinii și Editoriale

Durerea ne va uni pe 29 iulie

Dragi compatrioti,
Fac un apel catre toti, oriunde ati fi acum. Partidul Comunistilor din R. Moldova s-a compromis prin fraudarea alegerilor, prin provocarea protestelor si varsare de sange nevinovat la Chisinau, prin fixarea alegerilor parlamentare anticipate intr-o zi lucratoare.
Iata de ce, la 29 iulie 2009, vom vota doar unul dintre cele trei partide din Opozitie – Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova si Alianta „Moldova Noastra”.

Ma adresez liderilor celorlalte partide de opozitie, care nu au trecut pragul de sase procente in scrutinul de la 5 aprilie: aveti sansa istorica de a va reabilita, in fata constiintei proprii si in fata intregului popor, retragandu-va din lista concurentilor electorali, macar la 29 iulie 2009, in numele salvarii nationale!
La 5 aprilie, PCRM a acumulat 49,34% de voturi, iar dvs. le-ati oferit gratis 11 mandate.
La 31 august 2009 se vor implini 20 de ani de la decretarea limbii romane drept limba de stat si revenirea la grafia latina. Atunci, am obtinut toate acestea fara a varsa o picatura de sange.
Nu-mi imaginez pierderea alegerilor! Cum am privi, la 27 si 31 august 2009, in ochii copiilor nostri? Ce ne-ar spune din mormant Gr. Vieru, Gh. Ghimpu, N. Costin, I. Istrati, I. Vatamanu, Doina si Ion Aldea-Teodorovici? Cred ca ar plange si pietrele in Basarabia.
Basarabeni din toata lumea, sa ne unim in alegerile din 29 iulie 2009. Istoria ne ofera sansa de a supravietui ca Natiune – sa n-o ratam!

Ion Chiperi,
Portimao, Portugalia

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *