Social

Durleştiul va avea APĂ potabilă

Locuitorii din partea de sus a oraşului vor avea apă la robinet chiar şi pe perioada verii, când apar probleme din cauza presiunii joase. 

Directorul SA „Apă-Canal Chişinău”, Constantin Becciev, a spus, în cadrul şedinţei operative de la Primărie, că branşamentul are o lungime de circa 4,4 km şi diametrul de 315 mm. Prin intermediul unui parteneriat public-privat, au fost construite Încă 4 km de reţele. În total vor fi 8 km de reţele, care vor asigura cu apă oraşul Durleşti, inclusiv casele de locuit din zona nouă.

De altfel, s-a menționat că pe parcursul săptămânii trecute au fost efectuate mai multe lucrări la reţelele subterane din Parcul „Valea Morilor” pentru a preveni situaţii de scurgere a apelor pluviale şi de canalizare în lac. „Vom reconstrui încă câteva fântâni de canalizare din zona „Valea Morilor”, lucrările vor fi terminate în câteva săptămâni. Totodată, a fost instalat un grilaj de redirecţionare a sistemului de canalizare în caz de ploi torenţiale”, a informat Constantin Becciev.

Directorul a subliniat că în cadrul proiectului de reabilitare a străzilor, susţinut de BERD, au loc lucrări pe str. C. Negruzzi, Â V. Alecsandri şi o porţiune din str. 31 August. Furnizorul va efectua lucrări şi pe porţiunea bulevardului Ştefan cel Mare, str. V. Alecsandri.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *