Internațional

Echipa SUA a câştigat Mondialul de baschet cu lotul de rezerve

Reprezentativa de peste ocean a reuşit să recupereze principalul trofeu după o pauză de 16 ani, abordând competiţia nu cu renumitul Dream-team, ci cu lotul de rezerve, vedete precum Kobe Bryant sau LeBron James, urmărind meciurile la TV. În aceste condiţii, o altă stea a răsărit din lotul nord-americanilor – Kevin Durant, care, în final a cucerit şi titlul MVP (cel mai bun jucător al turneului).

Finala cu Turcia, echipa Statelor Unite a abordat-o cu un lot extrem de tânăr (media jucătorilor de 22 de ani), mizând pe un singur pivot veritabil, Tyson Chandler.

Americanii nu au forţat în debutul meciului, dar s-au instalat la conducere cu 14-7, cu vedeta Durant într-o zi de graţie. Gazdele şi-au revenit însă rapid şi au ajuns la un 17-14 la jumătatea primei reprize. Americanii însă şi-au revenit şi au trecut în avantaj cu 22-17, graţie a 11 puncte înscrise de Durant, jumătate din ceea ce reuşise până la acel moment echipa sa.

La pauza mare, americanii conduceau deja la 20 de puncte diferenţă (42-32), iar speranţele gazdelor deveneau tot mai sumbre. În startul mitanului secund, Durant mai reuşeşte două coşuri a câte trei puncte, şi americanii au început să pregătească fiesta. Ulterior, echipa SUA a fost disciplinată în apărare şi a intrat în posesia titlului, scorul final fiind 81-64.

Cei mai buni jucători ai învingătorilor au fost Durant – 28 de puncte şi Odom – 15, în timp ce de la turci s-au remarcat Tukoglu – 16 puncte şi Erden – 9.

În formaţia simbolică a turneului, americanul Kevin Durant a fost completat de Milos Teodosici (Serbia), Hidayet Turkoglu (Turcia), Linas Kleiza (Lituania) şi Luis Scola (Argentina).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *