Actualitate

Echipajele de pe ambulanţe sunt DISPERATE: „Rugăm pacienţii să nu ascundă adevărul, să spună dacă au febră sau tuşesc”

Medicii din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Constanţa lansează un apel către toţi pacienţii care sună la 112 pentru a le solicita ajutorul, informează adevarul.ro

„Doresc sa îi rog pe cei care sună cu probleme medicale la 112, să nu ascundă adevarul, să spună dacă prezintă febră, dacă tuşesc, dacă respira greu, dacă au intrat în contact cu cineva bolnav”, spune medicul Claudia Tatarici.

Un astfel de caz s-a petrecut în urmă cu câteva ore, în noaptea de 8/9 aprilie, când un echipaj medical a fost solicitat să ofere ajutorul unui pacient din municipiul Constanţa. Motivul solicitării a fost o criză de astm.

„În timpul anamnezei, colega mea a aflat ca pacientului i se recoltase testul COVID,deoarece intrase în contact cu o persoană testată pozitiv”, spun cei de la SAJ.

În acest moment, atât medicul, cât şi ambulanţierul care au intervenit la caz au intrat în autoizolare.

Dacă medicii nu ştiu adevărul se va ajunge în situaţia ca ambulanţele să intervină târziu la cazuri deoarece „nu o sa avem suficiente echipaje. Este o situaţie grea, stresantă pentru toată lumea”, mai spune Claudia Tatarici.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *