Astăzi 18 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 17:48
Abonamente
 
 
 

Fotbal 1 Iulie 2016, ora 13:35

Echipele noastre au început cu stângul sezonul de Europa League

Marime Font

FC Zimbru, FC Dacia şi FC Zaria Bălţi au avut de înfruntat mari greutăţi în primul tur preliminar al Ligii Europei. După o scurtă vacanţă, fotbaliştii nu au reuşit să revină în forma ce mai bună, și să-și învingă adversarii. 

Primul meci s-a jucat la Baku, Azerbaidjan, la data de 28 iunie, unde s-au confruntat FC Dacia cu FC Kapaz. „Lupii galbeni” au avut doar 10 zile de odihnă după încheierea sezonului precedent. În prima repriză s-a observat bine oboseala chişinăuienilor, aceştia neavând nici o şansă de a înscrie. În repriza secundă însă chişinăuienii s-au mobilizat şi au oferit suporterilor un joc mai calitativ. Cea mai mare ocazie de a marca a fost ratată de către Denis Kozhanov, care nu l-a putut învinge pe portarul azerilor într-un duel de unu la unu. Astfel, învingătoarea nu a fost decisă, meciul terminându-se cu scorul alb, 0-0. Partida retur se va desfăşura în localitatea Speia. Antrenorul principal al azerilor, Şahin Diniyev, a afirmat că „până la meci am spus că soarta se va decide în partida retur. Avem la dispoziţie încă 9 zile, iar dacă vom adăuga în viteză şi vom profita de ocaziile avute, atunci cred că şansele noastre vor creşte”.

Celelalte doua echipe, FC Zimbru şi FC Zaria Bălţi, au jucat ieri, 30 iunie. FC Zimbru a avut de luptat cu echipa Čihury din Georgia. Meciul s-a desfăşurat pe stadionul Zimbru. Jocul a început fără mari ocazii din partea ambelor echipe. Însă din minutul 36, când jucătorul de la Zimbru Gheorghe Anton a fost eliminat, meciul s-a schimbat, astfel încât, în minutul 40, Dimitri Tatanashvili profită de prima mare ocazie şi înscrie singurul gol al întâlnirii. Zimbru a avut câteva momente bune, după ce mijlocaşul de la Čihury a primit în minutul 62 al doilea cartonaş galben, însă nu au reuşit să înscrie. Astfel, meciul s-a încheiat cu scorul de 1 - 0 pentru Čihury. După meci, antrenorul zimbrilor Flavius Stoican a menţionat pentru sports.md că „astăzi am pierdut un meci, ci nu o calificare.. Scorul de 1 la 0 nu este un scor greu de corectat şi eu cred că vom reuşi calificarea în etapa următoare”.FC Zaria Bălţi a disputat un meci cu echipa ungară Videoton. Partida a avut loc în oraşul Székesfehérvár, Ungaria. Primul gol a fost înscris în minutul 18 de către echipa gazdă, autorul golului fiind Krisztian Geresi. În minutul 53 Igor Picuşceac primeşte al doilea cartonaş galben şi este eliminat. În minutul 88 şi 90+4 atacantul Robert Feczesin înscrie de doua ori în poarta bălţenilor, iar în minutul 90+2 Alexandru Suvorov este eliminat şi FC Zaria încheie partida cu noua jucători în teren. Astfel, meciul se termină cu scorul de 3-0, iar şansele de calificare pentru Zaria sunt foarte mici. În urma meciului, antrenorul principal al bălţenilor, Vlad Goian, a spus că „prima repriză a fost echilibrată. Am jucat bine, dar nu am atins scopul care l-am propus. A doua repriză a fost mai dificilă, pentru că doi jucători au fost eliminaţi. Acum e greu de vorbit despre meciul retur, dar în Chişinău vom juca pentru a câştiga”.

Meciurile retur din etapa preliminară a Ligii Europei se vor desfăşura la data de 7 iulie.

Mihai Vârlan, stagiar


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md