CSI / Rusia

Economistul şef BERD: La 35 de dolari barilul, Rusia va rămâne fără bani în 11 luni

Cu toate acestea, în acest caz, fondul va fi complet golit până la sfârşitul anului, a declarat economistul pe postul CNN.

„Economia Rusiei are câteva probleme care sunt rezultatul scăderii PIB-ului în timpul recesiunii. În primul rând, este vorba despre climatul investiţional sărac şi lipsa reformelor structurale, afirmă Guriev. În al doilea rând, sancţiunile. În al treilea rând, foarte important, preţurile scăzute la petrol. De fapt, preţurile la petrol au devenit principala cauza de îngrijorare în raport cu deficitul bugetar al Rusiei şi lipsa de venituri. Acest lucru a condus deja la introducerea unor economii bugetare şi, eventual, va duce la rectificări suplimentare în acest an”.

Rusia este foarte îngrijorată de acest aspect, care este sporit de efectul sancţiunilor. Lipsa reformelor structurale este, de asemenea, importantă, apreciază Guriev.

În cazul în care preţul barilului, în medie, va costă 50 de dolari în 2016, Fondul de rezervă al Federaţiei Ruse are destui bani pentru acest an, dar, probabil, nu pentru următorii doi ani. Dar dacă preţul mediul al petrolului va fi de 35 sau 30 de dolari, Fondul de rezervă este probabil să fie total epuizat înainte de sfârşitul acestui an, ceea ce ar putea duce la reduceri suplimentare şi alte măsuri de combatere a crizei, afirmă economistul şef al BERD.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *