Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:06
Abonamente

Actualitate 11 Februarie 2018, ora 11:30

Șefa Delegaţiei Permanente a Ucrainei la NATO acuză: Ungaria contribuie la politica Rusiei privind distrugerea NATO din interior

Marime Font

 
 
 

Ungaria contribuie la politica Rusiei privind distrugerea NATO din interior, prin faptul că a blocat o întrunire a Comisiei Ucraina-NATO privind apărarea, a declarat şefa Delegaţiei Permanente a Ucrainei la Adunarea Parlamentară a NATO, Irina Friz, relatează agenţia de ştiri Ukrinform. 

„În calitate de preşedinte al Delegaţiei Permanente a Ucrainei la Adunarea Parlamentară a NATO, sunt profund îngrijorată în privinţa poziţiei autorităţilor de la Budapesta faţă de stabilirea unei date de întrunire a Comisiei Ucraina-NATO, organizată la nivelul miniştrilor Apărării. Sunt convinsă că acest comportament se datorează controverselor din jurul legii educaţiei din Ucraina", a transmis Friz prin intermediul contului de Facebook.

Potrivit diplomatului ucrainean, Ungaria a recurs la un şantaj care subminează situaţia securităţii în Europa.„Ar trebui subliniat faptul că poziţia Ungariei, care a recurs la şantaj, nu este doar contraproductivă, ci subminează situaţia de securitate din Europa. Politica Rusiei şi activitatea (organizaţiei teroriste) Stat Islamic reprezintă ameninţările-cheie din Europa şi din lume. În acest sens, încercările Budapestei de a bloca reuniunea Comisiei Ucraina-NATO reprezintă o practică periculoasă de a amesteca aspectele umanitare bilaterale cu problemele de securitate şi de apărare ale întregii regiuni", a mai spus Irina Friz.

Şefa Delegaţiei Permanente a Ucrainei la Adunarea Parlamentară a subliniat că "Ungaria nu doar contribuie în mod indirect la slăbirea eforturilor NATO de a minimaliza riscurile regionale, ci promovează politica Rusiei de a distruge NATO din interior".

Irina Friz a transmis că partea ucraineană a propus şi este pregătită să abordeze problemele generate de legea ucraineană a educaţiei prin negocieri în spiritul dreptului internaţional şi a Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare, în baza mecanismelor programului naţional de cooperare cu NATO.

Reuniunea Comisiei Ucraina-NATO la nivel de miniştri ai Apărării, programată pentru 14-15 februarie, a fost blocată de Ungaria după ce ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a afirmat că Budapesta are nemulţumiri privind situaţia provocată de legea ucraineană a educaţiei.

Rada Supremă a Ucrainei a adoptat o nouă versiune a legii în privinţa educaţiei, potrivit căreia va fi introdusă interzicerea şcolilor ruse, ungare şi române. Minorităţile naţionale vor avea dreptul să studieze la şcoală doar o serie de materii în limbile native.

Sursa: Mediafax.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md