Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la 19 Septembrie 2018
Abonamente

Bună Dimineața 8 Octombrie 2014, ora 07:15    Din editia print

Marime Font

Efectul alegerilor asupra „cadavrelor” politice

Alegerile parlamentare au un efect ciudat asupra vieții politice din republică: învie morții. Nu știu cum se face că imediat ce sunt anunțate alegeri parlamentare apar ori învie partide și politicieni despre care n-am mai auzit nimic …de la alegerile trecute.

 
 
 

Aceștia din urmă revin la viață (politică) pe perioada alegerilor, mai spală niște creieri, apoi intră subit în comă până la următoarele alegeri. Mai mult, înainte de alegeri au loc tot felul de metamorfoze, tot felul de „cadavre” politice se unesc între ele în speranța că vor forma niște creaturi politice apte să rupă câteva procente de la alte partide și să acceadă în legislativ. Iar acest scenariu se repetă la fiecare scrutin, fie că e vorba de Roșca, Șelin, Tarlev, Garbuz ori Mișin.

Pe lângă asta, mai observăm acum și o adevărată mișcare formată de transfugii care încercând să-și asigure un fotoliu comod în parlament își caută rostul pe listele altor partide.Ce nu înțeleg nici cadavrele politice, nici cei care riscă să fie dați uitării odată cu terminarea campaniei electorale este că lumea s-a săturat de demagogie și promisiuni. S-a săturat de eroii care apar după război și aruncă cu noroi în ceilalți, dar care, la rândul lor n-au făcut nimic atunci când au avut ocazia. În schimb, se bat cu pumnul în piept că ei sunt …soluția. Lumea s-a săturat să aștepte ca schimbarea să vină de la conducere și s-ar putea să facă ea însăși schimbarea – conducerii. Și nici gălețile cu cartofi ori orez nu cred că vor face diferența.

Un articol de: Ala Coica Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul