Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 17:36
Abonamente

UE / Nato 18 Mai 2017, ora 08:32

Șeful Pentagonului, Jim Mattis, așteaptă contribuții ale NATO în Afganistan

Marime Font

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a afirmat miercuri că dorește să vadă contribuții ale țărilor aliate din NATO înainte de a angaja mai mult Statele Unite în Afganistan, relatează AFP. 

Departamentul Apărării urmează să solicite suplimentar mii de soldați în Afganistan, unde în prezent sunt desfășurați 13.500 de militari NATO, pentru a ajuta guvernul de la Kabul confruntat cu dificultăți în fața talibanilor.

Decizia finală va reveni președintelui Donald Trump care a pledat pentru o implicare mai redusă a Statelor Unite în străinătate."Lucrăm la aceasta și îi vom implica pe aliații noștri cu calm atunci când vor fi luate deciziile finale", a declarat Jim Mattis.

"Este mai important să obținem ce trebuie decât să ne angajăm precipitat", le-a mai declarat jurnaliștilor șeful Pentagonului în marja unei întâlniri cu ministra norvegiană a apărării, Ine Marie Eriksen Soreide.

La 4 mai, Theresa Whelan, subsecretar american interimar la Apărare responsabil cu operațiunile speciale, a afirmat că se așteaptă la recomandări "în cursul săptămânii viitoare".

Potrivit presei americane, Pentagonul ar putea cere suplimentar între 3.000 și 5.000 de soldați în Afganistan, unde se află deja pe teren 8.400 de americani și alți 5.000 de militari NATO pentru a pregăti și acorda consultanță armatei afgane.

Ine Marie Eriksen Soreide a lăsat să se înțeleagă armata norvegiană și-ar putea spori micul contingent din țara respectivă.

"Am spus întotdeauna că am plecat în Afganistan împreună cu aliații noștri și vom reveni cu aliați noștri, deci (...) vom urmări îndeaproape aceste discuții", a declarat ea.

Decizia va fi greu de acceptat de opinia publică americană, după ce Statele Unite au pierdut în Afganistan din 2001 aproape 2.400 de soldați, iar alți 20.000 au fost răniți.

sursa: agerpres.ro 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md