Șeful postului vamal Cahul, Vasile Bacalu, a fost eliberat din izolator

publicat în Actualitate pe 3 August 2019, 07:48

Șefului postului vamal Cahul, Vasile Bacalu, a fost eliberat din izolator, după ce acum trei zile a fost reținut de către angajații SPIA al MAI. Procurorii au cerut arest prevenitv pentru Bacalu, iar magistraţii au reaprins solicitarea.

Potrivit ordonanţei de reţinere, el a fost bănuit că a facilitat un grup infacţional să treacă peste frontieră, în România, ţigări în valoare de 1,5 milioane de lei şi riscă până la 10 ani de închisoare.

Vasile Bacalu este soţul deputatului PDM Elena Bacalu, care a declarat că anterior i s-ar fi propus să părăsească partidul, dar și faptul că reținerea soțului său ar fi o răfuială politică.

Amintim că dosarul a fost pornită ca urmare a stabilirii de către Direcția Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România a existenței unui grup infracțional organizat, specializat pe introducerea și valorificarea pe teritoriul României în mod ilegal a unor cantități importante de produse de tutun, scrie într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat al MAI, s-a stabilit faptul că, în perioada februarie 2019 - mai 2019, membrii grupului au introdus în mod ilegal, din Republica Moldova în România, prin sustragerea de la controlul vamal, 116.360 pachete de ţigări fără timbru de acciz sau cu timbru de acciz emis de Republica Moldova, în valoare de peste 1.163.600 lei.

https://deschide.md/