Astăzi 18 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 14:03
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 20 Martie 2017, ora 14:52

Șeful spionilor germani: „Amenințarea rusească a devenit mai actuală”

Marime Font

Șeful Serviciului de Informații Federal al Germaniei (Bundesnachrichtendienstes – BND), Bruno Kahl a declarat într-un interviu acordat revistei Der Spiegel că amenințarea rusească a devenit mai actuală.

Răspunzând la întrebarea publicației, ce reprezintă o amenințare majoră pentru Germania – „Statul Islamic” sau Rusia, Kahl a spus: „Eu cred că terorismul este in top pe lista amenințărilor. În randul populației preocupările în acest sens sunt cele mai mari (…) .. Dar și amenințarea rusă a devenit mai actuală. De aceea, o luam foarte in serios. Nu este numai amenințarea propagandei, este și o revenire pe ordinea de zi a tuturor subiectelor privind armele convenționale”.

„Mai exact, prin asta vreau să spun tot ceea ce se întâmplă în armată și înarmarea – a continuat Kahl – În special, Rusia și-a dublat puterea de luptă la granița de vest, și nu doar cu sisteme „Iskander”. Un număr mare de avioane și dispozitive letale sunt concentrate în regiunea Crimeea. Același lucru se poate spune și despre armele convenționale. Toate acestea nu pot fi considerate ca o apărare de Occident – aici trebuie sa vedem și o amenințare potențială”, – a subliniat șeful BND.„O armata de tancuri exista în vestul Rusiei, iar în timpul exercițiului militar denumit „Zapad-2017″ va intra una si pe teritoriul Belarus. Mă întreb dacă se poate justifica asta doar din considerente exclusiv defensive” – ​​a spus Kahl.

De asemenea, șeful spionilor germani a avertizat și despre încercările Rusiei de a interveni în viitoarele alegeri din Germania, dupa exemplul SUA.

„Noi trebuie să pornim de la faptul că acest lucru se poate întâmpla. În trecut, am văzut lucruri similare nu numai în Germania, ci și în alte regiuni ale Europei, unde au loc alegeri. Scopul lui Putin rămâne același: în ciuda schimbărilor din Statele Unite ale Americii și a „Brexit-ului”, guvernul german continuă politica de sancțiuni față de Rusia, și Putin cu plăcere ar opri această situație. Pentru el este logic sa faca unele ”investitii”, ca alegerile pentru Bundestag sa conduca la schimbări. Acest lucru ar putea fi un motiv”, a conchis Bruno Kahl. 

paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md