Social

Elevii alolingvi din 23 de licee vor studia câteva discipline în română

Mai mult, elevii vor fi antrenaţi în activităţi extraşcolare de îmbunătăţire a competenţelor de comunicare în limba de stat. Cursuri de română vor face şi profesorii din aceste şcoli. Un program al Ministerului Educaţiei în acest sens urmează a fi lansat în luna noiembrie, transmite IPN.

Potrivit viceministrului educaţiei, Liliana Nicolaescu-Onofrei, programul este destul de ambiţios şi urmăreşte să îmbunătăţească calitatea limbii române predată în şcolile de limbă rusă şi să promoveze metodologia de predare a altor discipline în limba de stat.

Viceministrul a mai spus că în ultimii 2 ani 19 şcoli au participat la un program asemănător. Experienţa arată mai multe rezultate pozitive în şcolile în care profesorii cunosc la perfecţie limba română. „Dacă la Chişinău sau la nordul ţării este mai uşor să găsim în şcolile ruse cadre didactice care vorbesc româna, în ceea ce priveşte zona de sud este mai greu”, a spus Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Formarea continuă a competenţelor de limbă română a cadrelor didactice este o necesitate care urmează a fi acoperită în acest program. Până în prezent sau înscris la el 51 de profesori, fiind solicitată predarea în limba română a câte 1 sau 2 discipline din fiecare liceu.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *