Sport

Elevii din Edinet s-au abonat la Cupa Guvernului

Cel mai util si de amploare proiect competitional fotbalistic implementat in R. Moldova a ajuns la cea de-a patra editie. In fiecare an, Cupa Guvernului aduna pe terenurile de sport din intreaga republica mii de copii dornici de a se remarca in arta jocului cu balonul rotund. La editia din anul curent, aceasta competitie a convocat un numar impresionant de participanti – 18.000 de tineri fotbalisti de la 1000 de echipe.

In finala desfasurata pe Stadionul „Dinamo” din capitala, echipa Liceului teoretic „Mihai Eminescu” din Edinet a obtinut victorie, scor 4-3, in fata formatiei Gimnaziului din Speia (Anenii Noi). Meciul a fost deservit de o brigada de arbitri din Divizia Nationala, delegati la aceasta partida de catre Federatia Moldoveneasca de Fotbal (FMF). In meciul pentru locul trei, gruparea Liceului teoretic din Onitcani (Criuleni) a invins formatia Scolii medii nr. 1 din Vulcanesti, cu scorul de 4-2, in urma executarii loviturilor de departajare.Drept cei mai buni jucatori au fost desemnati: portar – Vasile Boiangiu (Speia), fundas – Sandu Darie (Onitcani), mijlocas – Eugen Maleavin (Vulcanesti), atacant – Alexandru Guriev (Edinet).

Spectacolul de duminica, precum si turneul Cupa Guvernului in intregime, a fost organizat sub egida Ministerului Educatiei, Ministerului Tineretului si Sportului, in colaborare cu FMF si Compania „Teleradio-Moldova”.Evenimentul a fost onorat cu prezenta de mai multi reprezentanti ai executivului, inclusiv viceprim-ministrul Ion Negrei, ministrul Tineretului si Sportului Ion Cebanu, ministrul Educatiei Leonid Bujor, ministrul de Interne Victor Catan. In lista oaspetilor au mai figurat deputatul AMN Ion Plesca, secretarul general FMF Nicolae Cebotari si vicepresedintele FMF Mihai Anghel.

Solicitat de TIMPUL, ministrul Tineretului si Sportului a remarcat ca, anul curent, organizatorii au renuntat la genericul „Cupa prim-ministrului”, „deoarece spatiul competitional intern este deja supraaglomerat de turnee dedicate presedintilor, prim-ministrilor si altor oficiali”. Trofeul a plecat pentru a treia oara in raionul Edinet (in 2006 si 2008, turneul a fost dominat de Liceul din satul Lopatnic). Doar in 2007, Cupa Guvernului a fost adjudecata de formatia Liceului teoretic „Minerva” din capitala.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *