Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Actualitate 25 Iulie 2016, ora 16:03

Elevii moldoveni au obținut trei medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie

Marime Font

 Lotul Olimpic din Republica Moldova a obținut 3 Medalii de bronz și o Mențiune de Onoare la Olimpiada Internațională de Biologie, desfășurată în perioada 17 - 24 iulie 2016, la Hanoi, Vietnam. Pentru locurile premiante au concurat 260 elevi din 68 țări.

Conducătorul echipei naționale dna Goraș Mariana, șef adjunct Direcția învățământ preuniversitar, Ministerul Educației a precizat că din echipa Republicii Moldova au făcut parte 4 elevi de la liceele „Orizont”, „George Călinescu”, „Petru Movilă” și „Prometeu-Prim” din Chișinău: „Medaliile de bronz au fost cucerite de Horneț Vladlena, clasa a XII-a, Liceul Teoretic “Orizont”, Tornea Iuliana, clasa a XI-a, Liceul Teoretic “George Călinescu”, Culinscaia Anna, clasa a X-a, Liceul Teoretic “Petru Movilă” iar Robu Irina, elevă în clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Prometeu-Prim” din Chișinău a obținut diploma de mențiune”.

Un aport considerabil în organizarea pregătirii elevilor olimpici l-au avut atât profesorii din licee cât și echipa de profesori universitari, în următoarea componență: Dr., conf. univ. Rîvneac Elena, Dr., conf. univ. Pelin Elina,Lector asistent, Globa Lilian de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu ”, Dr., Șestacova Tatiana, Universitatea Academiei de Științe a Moldovei și Dr., Baban Elena, Institutul de Zoologie al Academiei de Științe a Moldovei.

Concursul a durat de 2 zile și a constat din o probă teoretică și una practico-experimentală, toate cu un grad de complexitate și un volum foarte ridicat. Ambele probe au inclus subiecte și sarcini pentru rezolvare din multe domenii ale biologiei: anatomia și fiziologia plantelor, anatomia și fiziologia animalelor, biologia moleculară, genetica, biochimia, microbiologia, etologia, și ecologia. 


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul