Opinii și Editoriale

Eliberarea familiei Dodon

Din reședința prezidențială se aude un sforăit sănătos și plin de sine, e președintele Dodon, care doarme dulce alături de draga sa soție. În celelalte camere dorm copilașii președintelui. Brusc, un bocanc greu și plin de glod sparge ușa de la intrare și strică liniștea nopții.

– Toată lumea sus, mî prișli vas osvoboditi, se aude un răcnet de soldat beat. Copiii tresar și încep a plânge, președintele e luat prin surprindere de mulțimea de soldați care umblă prin casă cu papucii plini de glod.
– 5 minut na podgotovku, urlă soldatul beat, luați ce puteți și ieșiți afară.
– Cum așa? se întreabă mirat președintele, eu doar n-am făcut nimic.
– Menea ne interesuiet ce-ai făcut, urlă soldatul lansând un pumn direct în fața somnoroasă a președintelui. Soția încearcă să-l apere, însă este întinsă la pământ de un picior în burtă primit de la alt soldat.
– Aveți 3 televizoare și 3 dormitoare, culaci adevărați…
– Păi, i-am câștigat prin muncă cinstită, ripostează președintele urlând de durere.
– Și snova menea eto ne interesuet, nu te-ai împărțit cu norodul, afară!
Toată familia președintelui este scoasă afară, soția acestuia n-a reușit să îmbrace nimic și are doar cămașa de noapte pe ea. Cu urlete și ghionturi aceștia sunt împinși într-un vagon care deja este arhiplin. Se aud plânsete de copii și țipete de femei. Vagonul pornește spre Siberia. Nu toți pasagerii acestui tren vor ajunge la destinație, mulți vor muri pe drum, de frig, de foame, de sete, sau pur și simplu împușcați de soldați pentru că nu erau disciplinați.

Peste câteva decenii, în exact aceeași zi, în Piața Marii Adunări Naționale e mare sărbătoare. Urmașii celor deportați sărbătoresc eliberarea de sub „jugul românesc”. Din boxe urlă muzică rusească militară, o mare parte din public sunt deja beți și abia se țin pe picioare. Alții abia încep să toarne votcă în ei, urlând din când în când „Za Stalina!”, „Za svodobu”. În toată gloata asta aghesmuită și extaziată observăm o bătrânică care plânge încet, ștergându-și ochii cu o năframă. E nepoata familiei prezidențiale, singura care a supraviețuit Siberiei.

Acest articol este un pamflet.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *