Ultima oră

Elicopterul de serviciu al cancelarului Merkel a fost aproape să se prăbuşească

Merkel a zburat cu elicopterul VIP D-HEGM, de 21 de locuri, de la Friedrichshafen de langa lacul Bodensee, la doua intalniri electorale de la Waldshut-Tiengen si Offenburg. Cancelarul german, care este si presedinta Partidului Crestin-Democrat, a coborat spre seara la Offenburg, unde la ora 19.00 lua parte la o manifestare cu scop electoral.

Cei trei piloti au alimentat elicopterul cu combustibil, pentru a-si continua apoi drumul mai departe, spre baza de langa München. Angela Merkel nu se afla la bord in momentul incidentului de zbor. In seara zilei de 16 martie, in jurul orei 21.00, au cazut ambele motoare ale elicopterului. Acesta se afla la o inaltime de 1.600 de metri.

La scurt timp insa, motoarele au putut fi repornite si a fost oprita caderea in gol, la doar cateva sute de metri de sol. „Masina aproape noua a trebuit sa faca o aterizare fortata pe aeroportul din Augsburg“, scrie ziarul local Augsburger Allgemeine.

Din informatiile primite de Bild, elicopterul de data recenta de fabricatie a intrat in dotarea politiei federale in decembrie 2010. Expertii in securitate ar fi declarat celor de la publicatia numita, ca „n-ar fi vorba de un act de sabotaj“.

După: Hotnews.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *