CSI / Rusia

Elton John vrea să îl convingă pe Putin să respecte drepturile persoanelor gay: ”Probabil că ar spune că sunt un idiot!”

Muzicianul, care este în acest moment în Ucraina, s-a întâlnit cu președintele ucrainean Petro Poroșenko și i-a cerut să ofere mai mult sprijin comunității LGBT. De asemenea, Elton John s-a întâlnit și cu lideri din mediul de afaceri pentru a-i ruga să nu discrimineze angajații gay.

În acest context, artistul l-a acuzat pe Putin că spune ”lucruri prostești” despre persoanele gay și că atitudinea liderului rus este ”ridicolă” și bazată pe prejudicii.

”Mi-ar plăcea să îl cunosc. Probabil că acest lucru nu se va întâmpla. Probabil că ar râde de mine odată ce ușa biroului s-ar închide și ar spune că sunt un idiot, dar măcar aș avea conștiința împăcată că am încercat”, a spus cântărețul.

Un raport al Human Rights Watch de anul trecut a arătat că Rusia nu a reușit să prevină atacurile homofobe și nici să îi cerceteze pe cei care i-au atacat pe membrii acestei comunități.

Rusia a promulgat o lege, în iunie 2013, care prevede că indivizii pot fi trimiși în judecată dacă ”promovează comportamentul homosexual printre minori”. Sir Elton John a criticat legea, dar și comentariile lui Putin, care sugera că persoanele gay au drept ”țintă” copiii.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *