Cultură

Eminescu este omagiat pe plan national

Maine, se implinesc 160 de ani de la nasterea marelui nostru poet Mihai Eminescu. Uniunea Scriitorilor din Moldova, impreuna cu autoritatile publice centrale si locale vor organiza, cu aceasta ocazie, mai multe manifestari culturale.

In aceasta zi, la ora 11.00, la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor Literaturii Romane din Gradina publica „Stefan cel Mare si Sfant” din Chisinau vor avea loc depuneri de flori, dupa care va urma un moment comemorativ. La ora 14.00, la Casa Limbii Romane, in cadrul conferintei intitulate „Si cand gandesc la viata-mi…” (Eminescu. Interpretari inedite) regizorul si actorul Ion Ungureanu va prezenta un recital de versuri. Tot aici, acad. Ion Dediu va sustine conferinta „Eminescu si Punctul Singular”. La ora 18.00, in incinta Palatului National va avea loc spectacolul jubiliar „Inchinare la Luceafar. 160 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu”. La spectacol participa scriitorii Arcadie Suceveanu si Dumitru Matcovschi, interpreti de muzica populara si usoara, formatii de estrada si etnofolclorice.

Pe 17 ianuarie, la ora 16.00, pe edificiul Centrului Academic International „Mihai Eminescu” va fi dezvelita placa comemorativa „Eminescu-160”. Manifestarile vor culmina, pe 18 ianuarie, la ora 10.00, cu simpozionul „In mine bate inima lumii”, la care vor participa scriitori, eminescologi si traducatori din intreaga lume. Simpozionul se va desfasura la Centrul Academic International „M. Eminescu”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *