Ultima oră

Emir Kusturica produce o comedie neagră despre mafie

 Kusturica, dublu premiat cu Palme d’Or la Cannes, va fi producătorul executiv al peliculei, ce va fi filmată de la sfârşitul verii la Caserta, lângă Napoli.

Producătorii filmului sunt Bavaria Media Italia, care se va ocupa şi de distribuţia sa internaţională, şi Sperimentale di Cinematografia. Paula Vaccaro va fi producător executiv alături de Kusturica. Proiectul a primit sprijinul Ministerului Culturii din Italia.

De Angelis l-a întâlnit pe Kusturica anul trecut la festivalul organizat de reputatul cineast, Kustendorf Film Festival, în Serbia, regizorul italian având în competiţie scurtmetrajul "Beach Boy".

Emir Kusturica a primit prestigiosul Palme d’Or pentru peliculele "Tata în călătorie de serviciu" (1985) şi "Underground" (1995), dar şi premiul pentru regie pentru "Vremea ţiganilor" (1988). Filmul său de debut, "Do You Remember Dolly Bell?", a câştigat primul său mare premiu, Leul de Argint, la Veneţia. De asemenea, Kusturica mai are în palmares un debut american răsunător, "Arizona Dream" (1993), iar în 1998, el a câştigat Leul de Argint la Festivalul de Film de la Veneţia, cu "Pisică albă, pisică neagră/ Black Cat, White Cat", o scandaloasă comedie despre ţigani.

Cel mai recent film al său, "Maradona by Kusturica", este un lungmetraj documentar, rod al mai multor întâlniri pe care cineastul le-a avut cu "Dumnezeul fotbalului" Diego Maradona.

Sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *