Femeia

Emoţii ce ne influenţează organismul

De fapt, orice boală sau accident apărut în viaţa noastră este provocat tot de noi. Boala este pur şi simplu un semnal al corpului nostru.

DIABETUL nu-i atât o boală, cât o reacţie de apărare a organismului. Organismul trebuie să blocheze programele distructive ale altor oameni pătrunse în câmpul acestuia. Cauza principală este dorirea unui rău din tot sufletul unei persoane iubite şi de care te-ai despărţit.

FICATUL este foarte sensibil la supărări. Să ne amintim de un proverb popular care spune că de supărare i s-a vărsat fierea în sânge. Ficatul este sediul celor mai negative emoţii (ură, mânie, furie). Problemele de ficat vin dintr-o mânie îndreptată împotriva propriei persoane. Ficatul suferă la persoanele cărora le place să facă o apreciere dură celor apropiaţi. De asemenea, stresul de orice natură are un efect negativ asupra ficatului.

Orice problemă legată de GÂT corespunde temerii de a întreba şi de a se exprima, sau un blocaj al creativităţii inspirate. Refuzul schimbării, rigiditate, mânie ascunsă din cauza unor cuvinte jignitoare.

HIPERTENSIUNEA subliniază o facultate de a iubi prea limitată şi o lipsă de compasiune. Persoana trebuie să-şi exprime iubirea pentru tot ceea ce întâlneşte şi pentru tot ceea ce vede. O altă cauză pot fi vechile probleme emoţionale, nerezolvate.

HIPOTENSIUNEA arată, de asemenea, o iubire limitată, dar în sensul că această persoană a fost foarte negativă şi defetistă, necrezând în iubire.

TUSEA – cine tuşeşte tot timpul este o fiinţă sufocată de viaţă. Trece printr-o stare de mare nervozitate. Se simte strivită de o situaţie oarecare. O tuse ocazională este un semn de plictiseală sau dorinţa de ceartă.

URECHILE – refuzul de a înţelege ceva sau pe cineva. Te laşi afectat de ceea ce auzi. Senzaţia lăuntrică că eşti superior faţă de persoanele iubite – părinţi, copii, soţ – declanşează un program de autodistrugere care este blocat prin apariţia unor dureri în ureche.

STOMACUL reprezintă facultatea de a digera experienţele existenţei şi de a accepta cele învăţate. Ura, mânia, frica, regretul legat de trecut, precum şi grija, teama şi îngrijorarea faţă de viitor favorizează bolile stomacului, ale vezicii biliare şi intestinelor. Aversiunea, neliniştea, o agresivitate conştientă şi resentimentul de ură împotriva oamenilor sunt principalele cauze ale ulcerelor.

(S. U.)
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *