Sport

Entuziasmul pleaca, experienta ramne

Twente – Sheriff 2-1 (1-0)

Marcatori: Stoch (8, 89), respectiv, Tiote (68, autogol).

Sheriff: Namasco, Tarhnisvili, Corneencov, Erokhin, Suvorov (Volkov, 72), Balima (Diedhiou, 65, Arbanas, 90), Rouamba, Rodriguez, Mamah, Nadson, A. Kuciuk. Antrenor: Leonid Kuciuk.

Arbitru: Aleksei Kulbakov (Belarus).

Avertismente: Nkufo, Stoch (ambii Twente), respectiv, A. Kuciuk (Sheriff).

Stadion: „De Grolsch Veste” (Enschede), 23.000 de spectatori.

Victoria campioanei de fotbal a R. Moldova, Sheriff, in primul meci cu Twente Enschede (2-0), consemnata in urma cu doua saptamani pe stadionul din Tiraspol a evidentiat o serie de calitati individuale si colective ale discipolilor antrenorului belarus Leonid Kuciuk, axate prioritar pe vointa de joc si entuziasmul jucatorilor nistreni.

Nu putem insa sa nu recunoastem ca acest rezultat care a zguduit batranul continent a fost si o consecinta a norocului, dar in competitii de tipul Europa League entuziasmul si norocul nu sunt de ajuns. Acest fapt a fost confirmat si de cursul celui de-al doilea meci dintre cele doua protagoniste, disputat in Olanda. Cu certitudine, olandezii au asteptat cu nerabdare acest eveniment pentru a se razbuna dupa umilinta de la Tiraspol, si in pofida unei evolutii mediocre, pe final nu si-au dezamagit miile de suporteri prezenti in tribune.

Lidera campionatului batav a inceput foarte bine meciul si deja in minutul opt a deschis scorul, prin slovacul Miroslav Stoch. Acest gol insa nu a „taiat aripile” oaspetilor care au dominat in mare parte cursul jocului, insa Twente a jucat foarte precaut pe toate portiunile terenului.

Cu toate acestea, superioritatea la capitolul „posesia balonului” nu a fost fructificata si pe tabela de marcaj, deoarece in calitate de varf, tehnicianul belarus al Sheriff-ului l-a introdus in lotul de start pe feciorul sau, Aleksei Kuciuk, care a fost veriga slaba a nistrenilor in acest meci. Pe langa faptul ca nu a contat deloc in atac, Kuciuk jr. a incasat si un avertisment pentru proteste de la tizul si conationalul sau, arbitrul Alexei Kulbakov.

Si daca moldovenii nu puteau trimite balonul in poarta gazdelor, olandezii si-au marcat singuri in propria poarta. Isprava i-a reusit, in minutul 68, fundasului Tiote. Cand se parea ca un punct extrem de pretios putea fi adus din Olanda la Tiraspol, acelasi slovac Stoch, imprumutat de la formatia Chelsea Londra, reuseste golul victoriei olandeze cu un minut inainte de finalul meciului, stabilind scorul de 2-1.

In celalalt meci al grupei, Steaua a pierdut la Istanbul cu rezultatul de 3-1 in fata lui Fenerbahce si cu doua puncte in cont si-a compromis sansele de a accede in etapa urmatoare a competitiei. Sheriff a ramas cu patru puncte dupa tot atatea meciuri jucate, dar mai pastreaza sanse de calificare in saisprezecimile Europa League.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *