Ultima oră

Epava avionului rusesc Suhoi 100 , găsită în munţii din Indonezia

Epava avionului rus tip Superjet 100, fabricat de grupul rusesc Suhoi, care avea la bord aproximativ 50 de persoane, a fost găsită într-o regiune muntoasă situată la sud de Jakarta, a anunţat joi un purtător de cuvânt al armatei, relatează AFP.

"Elicopterul Super Puma pe care l-am trimis în această dimineaţă a reperat avionul Suhoi. Nu suntem încă în măsură să precizăm starea lui", a declarat Ali Umri Lubis, purtătorul de cuvânt al bazei aeriene din Bogor, la sud de capitala Jakarta.

Avionul efectua un zbor demonstrativ organizat special pentru prezentarea meritelor noului model civil de avion Superjet 100 (SSJ100), fabricat de către grupul rus Suhoi, care tocmai a obţinut certificarea pentru Europa.

Persoanele de la bord erau invitate să ia parte la acest zbor, a precizat Herry Bakti, însărcinat cu transportul aerian în cadrul Ministerului Transporturilor

Zborul de demonstraţie făcea parte dintr-un turneu internaţional organizat de către Suhoi, în cadrul căruia avionul urma să fie dus în Kazahstan, Pakistan, Myanmar, Laos şi Vietnam, potrivit Ambasadei Rusiei la Jakarta, care nu a putut fi contactată miercuri seara.

Avionul de tip SSJ100, care a obţinut certificarea rusă la începutul lui 2011, este prezentat frecvent drept "speranţa" aeronauticii civile ruse, aflată în declin după prăbuşirea fostei Uniuni Sovietice.

Capabil să transporte 100 de persoane, acesta a fost conceput pentru a face concurenţă fabricanţilor brazilian Embraer şi canadian Bombardier pe piaţa avioanelor regionale, considerată promiţătoare.

Însă lansarea modelului a fost marcată de diverse probleme tehnice. La jumătatea lui martie, un avion Superjet al companiei ruse Aeroflot a fost nevoit să se întoarcă din drum în timp ce efectua un zbor intern, în urma unui incident la trenul de aterizare.

Livrarea de avioane Superjet, al căror zbor inaugural a avut loc în 2008, a fost amânată în mai multe rânduri.

Mai multe companii, inclusiv Aeroflot, îl utilizează deja sau au dat comandă. Companiile indoneziene Kartika Airlines a achiziţionat 15 avioane în 2011, iar Sky Aviation 12 avioane.

via realitatea.net 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *